Bursać: Zašto Rusija optužuje Srbiju za promiskuitet

Bursać: Zašto Rusija optužuje Srbiju za promiskuitet

Kolumna

“Kad bi Rusi bili u pravu, ispalo bi sljedeće: ako bi Srbija bila „kurva“ kao što tvrdi ruski propagandista u nečuvenom izlivu mržnje prema našem sjevernom susjedu, onda bi iz toga proizašlo da je Rusija njen makro. Pa bi ispalo da je tako tako zadnjih 200 godina. A svako onaj ko se ne slaže, evo neka digne svoj glas i neka javno osudi politiku Rusije prema Srbiji i obratno. Ja mu garantujem 0,2% podrške najhrabrijih i najpoštenijih Srba. Sve ostalo? Sve ostalo je, po ruskoj propagandi, samo osoblje kupleraja.“

Mardan nije bilo ko

Pročitali ste to sigurno, ruski novinar i publicista Sergej Ključenkov (poznat i kao Sergej Mardan), poznati voditelj na radijskoj stanici Komsomolskaja Pravda i bloger blizak Kremlju, te vlasnik kanala “Mardan“ na Telegram kanalu, rekao je nedavno da Rusija “nema prijatelja u ovom svijetu” te da se Srbija ponijela kao “posljednja kurva” jer je na Zapad, prema pisanju The Financial Timesa (o čemu smo izvijestili), od 2022. naovamo izvezla municiju vrijednu 800 miliona eura.

– Financial Times piše da je Srbija od 2022. godine naovamo na Zapad izvezla 800 miliona eura municije. Gdje je ta municija završila? Znate! Ta je municija ispaljena na rusku vojsku u Ugledaru, Bahmutu, Rabotinom, Soledaru i duž fronta. Nakon toga, smatrate li Srbiju bratskom zemljom? Nemamo više braće u ovom svijetu, prokleti bili. Srbija se ponijela kao posljednja kurva. To je neporecivo! – rekao je Mardan.

Prije ozbiljnije analize, a koja se tiče Srbije, treba kazati da Mardan nije bilo ko. Dakle, on nije pijanica ispred seoske zadruge koji u stilu teoretičara zavjere bistri svjetsku politiku. A ne! Mardanova riječ itekako ima težinu, makar u onom dijelu svijeta kome teži većinska Srbija, a to je BRIKS i proruski integrativni kišobran. Naravno da je sa stanovišta duginovskog konkvistadora i medijskog telala Vladimira Putina, Mardan ogorčen što neko naoružava ruke neprijatelje Ukrajince i naravno da će u svom medijskom napadu bijesa kurvarlukom etiketirati Srbe koji ionako ne kotiraju visoko u ruskom neorasističkom poretku stvari.

Srbi su i Rusima misterija – koja im ne šalje oružje

Zapravo, Srbi su kao “manje plav narod“ za ruske rasiste nužno zlo – slučajni saveznici koji se ničim izazvani, zarad vlastitih kompleksa dobrovoljno svrstavaju na stranu ruskih okupatora, pa ih Rusi nevoljko tapšu po ramenu, jer nemaju koga drugog. Najplastičniji primjer je pokušaj poljupca (dobro ste pročitali) od strane Milorada Dodika, koji je želio “cokiti“ Vladimira Putina. Car Putin je preskočio ovu lascivnu igru na rubu krindža, jer – koji će mu Dodik da se ljubi sa njim?!

A vidite, situacija je baš takva.

Koji će im Srbi (ruskim okupatorima) ako izvoze oružje Ukrajini? Da su makar kao Sjeverna Koreja pa da hrane ruske kerove rata municijom, ihaaj, posjetio bi Putin do sad Beograd deset puta. Ovako, nije čudno što su kolektivno dobili etiketu dame noći od Putinovog visokog propagandiste.

Ali to je samo polovina priče, odnosno jedan par ušatih opanaka.

I ćutanje je sporan stav

Drugi par opanaka je “srpska strana“, koja odista ćuti. Kao što je ćutala i na izvoz “Krušikovih“ granata u Ukrajinu, sad jednako tako ćuti i na rusko poludržavno omalovažavanje svih Srba i Srbije.

Osim ako neko to ne doživljava kao omalovažavanje?

Osim ako se ruskom propagandom ispranom mozgu dijela građana Srbije opaska da je “Srbija kurva“ čini istinitom u svjetlu činjenice da ona naoružava Ukrajinu? Po toj nakaradnoj doktrini, svi oni koji su uz Srbiju su izdajnici Srbije, a svi oni koji su uz navalentnu Rusiju su – srpski patrioti. Sumanuto, nelogično znam, ali je tako.

Kako god, činjenica je da svi srbijanski mediji, svi tabloidi, sva vlast i sva opozcija, sve sa NGO sektorom i pripejd ljevicom, sa crvenim i crnim četnicima, nikom ponikoše i u crnu zemlju propadoše. Niko ni mukajet. Ni ćirilicom, ni latinicom.

Jer, ako Rus kaže da ste kurve, onda ste kurve, pa makar i ne bili kurve! Tako je to, kad cijela jedna država gradi submisivni odnos prema ruskom nasilniku. Onda ćutanje postaje oficijelni dio vanjske politike. Kao što se ćuti o stavljanu Gerasimova i Šojgua na popis ratnih zločinaca, ćuti se i na sramno etiketiranje Srbije.

Jer, glas se ne podiže u zemlji koja većinski podržava ruske okupatore, koliko god se pojedini trude da objasne “kako to nije baš tako“.

E baš je tako!

Evo kažite mi, koji je političar u Srbiji makar podigao glas na prozivanje cijele Srbije i etiketiranje iste kurvarlukom? Nije i neće, prvo iz straha za svoju političku sudbinu: jer ko je digao glas protiv Rusa, taj je izgubio izbore u Srbiji. Drugo – nije i neće iz straha za svoj goli život. Jer svi znamo kako su skliski balkoni i otrovni čajevi u eri ruske zavojevačke politike.

Ovo možemo kazati sasvim sigurno.

Kad bi Rusi bili u pravu, ispalo bi sljedeće: ako bi Srbija bila „kurva“ kao što tvrdi ruski propagandista u nečuvenom izlivu mržnje prema našem sjevernom susjedu, onda bi iz toga proizašlo da je Rusija njen makro. Pa bi ispalo da je tako tako zadnjih 200 godina. A svako onaj ko se ne slaže, evo neka digne svoj glas i neka javno osudi politiku Rusije prema Srbiji i obratno. Ja mu garantujem 0,2% podrške najhrabrijih i najpoštenijih Srba. Sve ostalo? Sve ostalo je, po ruskoj propagandi, samo osoblje kupleraja.

Izvor:CDM

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.