Vujović: Spajić je Mandićeva Ana Brnabić
Foto: SDP

Vujović: Spajić je Mandićeva Ana Brnabić

Andrija Mandić može da bude potpuno zadovoljan – dobio je i on svoju Anu Brnabić, saopštio je predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Ivan Vujović.

Kazao je da se "nakon najnovijih epizoda samoponižavanja i regionalnog brukanja Crne Gore", slobodno može zaključiti da je Milojko Spajić "vjerovatno i najveća politička prevara u novijoj političkoj istoriji".

"Andrija Mandić može zadovoljno da se šepuri sa skupštinske govornice jer teško da ima tog zadatka kojega, zajedno sa svojim beogradskim nalogodavcem, može smisliti a da Spajić ne pokaže zavidnu servilnost u ispunjavanju naloga sa ovih adresa. Naloga, čiji je primarni cilj da kompromituje i do kraja razori poziciju Crne Gore kao suverene zemlje koja samostalno donosi odluke spram svojih interesa i da je prikaže kao servilni provizorijum zvaničnog Beograda. Razvaljivanje odnosa sa susjedima, o čemu svjedoče brojne protestne note koje smo dobili za nepunih godinu dana, primarna je tačka ove agende, sa posebnim fokusom na Hrvatsku budući da se radi o državi članici EU. To je prava svrha usvajanja Rezolucije o genocide u Jasenovcu koja će sasvim sigurno imati značajne negativne implikacije po regionalnu poziciju i evropski put Crne Gore, o čemu svjedoče oštre reakcije sa hrvatske strane", piše u saopštenju.

Vujović tvrdi da ni predsjednika Srbije Aleksandra Vučića ni Mandića ne interesuju srpske žrtve užasnih i strašnih zločina, "kao što ih nijesu zanimali nikada ni Srbi iz BiH ili iz Hrvatske čije su živote upopastili ratnom i zločinačkom politikom".

"Zanima ih samo najprizemnija instrumentalizacija tih žrtava radi najpodmuklijih političkih namjera nannjenog ošenja štete Crnoj Gori sa krajnjim ciljem njenog pretvaranja u 27. izbornu jedinicu i rušenja evropskog puta", dodaje.

"Spajić je tu samo žalosno sredstvo koji je zarad grama vlasti i moguće neke nove kripto investicije spreman na sve. Nakon što ga politički potroše, a to se suštinski već desilo, naći će neku novu destinaciju za svoje biznis operacije – Japan, Singapur ili neka druga, svejedno. Do tada, moraće proči kroz još par poniženja tokom vrelih ljetnjih mjeseci", zaključio je Vujović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.