Knežević: Milatović zauzeo spoljnopolitičke pozicije Đukanovića, za njegovu promociju kriv Vučić

Knežević: Milatović zauzeo spoljnopolitičke pozicije Đukanovića, za njegovu promociju kriv Vučić

Lider Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević kazao je da gotovo nema razlike između bivšeg i sadašnjeg predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića i Jakova Milatovića.

Knežević je to rekao komentarišući izjavu Milatovića, nakon što je Skupština usvojila Rezoluciju o genocidu u sistemu logora Jasenovac, Dahau i Mauthauzenu, da mu je zaš što je Pokret Evropa sad postala politička marioneta Crna Gora usvojila Rezoluciju o genocidu u sistemu logora Jasenovac, Dahau i Mauthauzenu.

- Nažalost, Milatović je osvojio 222.000 glasova na ovom našem narativu, a sad zauzima spoljopolitičke pozicije Mila Đukanovića i gotovo da nema razlike između njih dvoje, kao i onih koji bi da nas hapse ovih dana zbog usvajanja rezolucije - rekao je Knežević za TV Prva.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je, kako je rekao, najviše kriv za njegovu promociju.

- Poveo ga je na sajam vina, Vučić ga je tu predstavio i sada je on postao regionalno poznat, pljujući po srpskom narodu u Crnoj Gori i regionu i pokušavajući nas da predsatvi kao marionete, a zapravo je on marioneta ambasada, prije svih Velike Britanije - istakao je Knežević.

On tvrdi da Vučić nema nikakve veze sa Rezolucijom, navodeći da predsjednik Srbije nije vjerovao da će dokument biti usvojen.

- Čak mi je rekao da ako se to desi ja treba njemu da donesem flašu bijelog vina Plantaža, a on će meni pokloniti flašu najboljeg crnog vina iz Srbije - rekao je Knežević.

Predsjednik DNP-a je rekao da je Rezolucija o Jasenovcu poruka Srba, pravoslavnog naroda i parlamentarne većine u Crnoj Gori koja se, kako je rekao, ne miri sa revizijom istorije.

On je pozvao predsjednika Srbije da posjeti Crnu Goru u julu .

- Volim da to bude Berane, da posjetio Hram svetog Simeona Mirotočivog. Želimo da pošaljemo jasnu poruku sabornosti i želje za najbljim odnosima sa Srbijom - poručio je Knežević.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.