Krivična prijava protiv borda i bivšeg direktora Aerodroma zbog sporne uplate

Krivična prijava protiv borda i bivšeg direktora Aerodroma zbog sporne uplate

Šef službe za nadzor i kontrolu poslovanja u Aerodromima Crne Gore, Nikola Bulatović, podnio je danas krivičnu prijavu protiv bivšeg izvršnog direktora te kompanije Vladana Draškovića, kao i protiv novog borda direktora. Bulatović je u prijavi Specijalnom državnom tužilaštvu naveo da se u martu ove godine desila sporna uplata od 554.000 eura, te da bord direktora zataškava činjenice.

“Tokom marta mjeseca 2024. godine desila se sporna uplata 554.000 eura na pogrešan racun sa namjerom da se prisvoje sredstva, koja su trebala da budu uplacena firmi TBD iz Engleske, za samohodne stepenice, brzom intervenciom banke sredstva su stopirana, ali 43.000 eura nikada nijesu vraćene. Da postoji osnovana sumnja i loša namjera pokazuje i činjenica da iako smo po ugovoru imali puno pravo da navedenu fakturu od 554.000 eura umanjimo za iznos penala (28.000 eura) zbog kašnjenja isporuke te robe, tadašnji direktor Drašković to nije uradio, tako da je ukupna šteta 71.000 eura, koja je nastala nesavjesnim ponašanjem izvršnog direktora Vladana Draškovića”, navodi se u prijavi Bulatovića.

Dodaje se da sami ugovor nije sadržavao instrukcije za plaćanje koje da su se nalazile kao sastavni dio ugovora, bi se mogle mijenjati iskljucivo aneksima ugovora, a ne lažnim mejlovima.

“Iz svega navedenog smatram da je unaprijed postojala namjera da se otuđi novac sa računa aerodroma i da je izvršni direktor smišljeno izostavio, da instrukcije za plaćanje budu sastavni dio ugovora, kako bi manipulisao zaposlenima”, piše u prijavi.

Bulatović krivičnu prijavu podnosi i protiv novog borda direktora, na čijem čelu je Jelena Maraš. Navodi da bord zataškava činjenice.

“Bord je Vladana Draškovica vratio na poziciju V.D. izvršnog direktora, abolirajući ga tako od odgovornosti, iz njima znanih razloga, a vjerujem radi nekog zajedničkog interesa, nakon što ga je prethodni odbor koji je vrlo marljivo i odgovorno vodio naše preduzeće na celu sa prof. dr. Eldinom Dobardžićem, smijenio radi pokušaja malverzacije, te samim tim smatram da su predsjednica aktuelnog odbora direktora Jelena Maraš i članovi odbora direktora i te kako odgovorni i da su saučesnici u ovom djelu”, zaključuje se.

Izvor: RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.