Gorčević: Izmjene u Deklaraciji evropskog savjeta ne umanjuju činjenicu da smo dobili IBAR
Maida Gorčević

"Aktuelna Vlada u potpunosti posvećena ispunjavanju kriterijuma za zatvaranje pregovaračkih poglavlja"

Gorčević: Izmjene u Deklaraciji evropskog savjeta ne umanjuju činjenicu da smo dobili IBAR

Izmjena u finalnom tekstu Deklaracije evropskog savjeta koja se odnosi na konstataciju o održavanju međuvladine konferencije sa Crnom Gorom i pohvalu napretka pristupnom procesu nipošto ne umanjuje činjenicu da je Crna Gora održala međuvladinu konferenciju i dobila IBAR, saopštila je ministarka evropskih poslova Maida Gorčević.

Ona je u izjavi za portal Dan kazala da je aktuelna Vlada u potpunosti posvećena ispunjavanju kriterijuma za zatvaranje pregovaračkih poglavlja.

"To potvrđuje našu ozbiljnost i posvećenost evropskom putu Crne Gore. Nedavno održana međuvladina konferencija jasno pokazuje da Crna Gora napreduje u skladu sa evropskim standardima i preduzima konkretne korake u procesu integracije", kazala je Gorčević.

Ona je istakla da ne treba zanemariti pohvale koje su izrečene od strane najviših zvaničnika EU u vezi sa našim integracionim putem, jer one odražavaju stvarne rezultate koje smo postigli.

"Suština naših napora ostaje nepromijenjena. Crna Gora će nastaviti sa reformama i implementacijom završnih mjerila, pokazujući time da ostajemo ozbiljan i pouzdan partner na evropskom putu. Naše aktivnosti su isključivo usmjerene na dalji napredak i dostizanje visokih standarda koje Evropska unija zahtijeva, čime potvrđujemo našu spremnost za članstvo u ovoj prestižnoj zajednici", zaključila je ministarka.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.