Podgorica: Procesuirane četiri osobe osumnjičene za krađu
Ilustracija

Podgorica: Procesuirane četiri osobe osumnjičene za krađu

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti ,,Centar“ OB Podgorica, su preduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, procesuirali četiri osobe.

Kako su saopštili iz UP, službenici Stanice kriminalističke policije za suzbijanje imovinskog kriminaliteta, su uhapsili J.D. (41) i protiv njega podnijeli krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška krađa na štetu jednog maloprodajnog objekta u Podgorici, na način što je kroz otvoreni prozor ušao u prostorije objekta i otuđio novac u iznosu od 736 eura.

Takođe, policijski službenici su uhapsili I.R. (43) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo razbojnička krađa na način što je oštećenom uz prijetnju nožem otuđio novac a potom mu zadao udarac pesnicom i udaljio se u nepoznatom pravcu.

Osim toga, zbog sumnje da su izvršili četiri krivična djela teška krađa na štetu više osoba iz Podgorice, policijski službenici su Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici podnijeli krivičnu prijavu protiv O.I.(37) i U.E.(33), državljana Gruzije. Oni su, kako se sumnja, u periodu od 28. decembra 2023. godine do 8. januara 2024. godine, iskoristivši odsustvo vlasnika stanova, ulazili u stanove iz kojih su otuđivali zlatni nakit, satove, novac i druge stvari.

Navedene osobe se trenutno nalaze u pritvoru u Republici Albaniji zbog drugih krivičnih djela, a od njih su oduzeti predmeti koji su otuđeni u Crnoj Gori. Policija preduzima dalje mjere i radnje u koordinaciji sa postupajućim tužiocem u vezi navedenih osoba.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.