"Crna Gora i Izrael oduvijek su baštinili prijateljske odnose"

Crna Gora i Izrael oduvijek su baštinili prijateljske odnose, a nedavno imenovanje prvog izaslanika odbrane Izraela za Crnu Goru potvrda je njihove spremnosti za dalje jačanje saradnje u domenu odbrane

To je kazao ambasador Izraela u našoj zemlji Jahel Vilan, na oproštajnom sastanku sa ministrom odbrane Draganom Krapovićem.

Krapović je, kako su naveli iz resora odbrane, izrazio zadovoljstvo sastankom i istakao ambasadorov lični doprinos jačanju bilateralne saradnje dvije države tokom njegovog mandata. On je kazao da Crna Gora i Izrael imaju razvijenu saradnju, kako na polju odbrane, tako i u drugim oblastima od obostranog značaja. Krapović je, dodaju, posebno naglasio važnost kontinuirane bilateralne saradnje u segmentu vojne industrije, što značajno doprinosi procesu modernizacije Vojske Crne Gore.

Ambasador je istakao da je izraelska strana otvorena za pronalaženje novih modaliteta saradnje sa Crnom Gorom u cilju daljeg produbljivanje bilateralne saradnje na svim nivoima.

Sagovornici su razgovarali i o složenosti odnosa na Bliskom Istoku, uz nadu da će se u što skorijem roku pronaći adekvatno rješenje u cilju postizanja trajnog mira i stabilnosti na tom prostoru.

Izvor:RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.