Uhapšene dvije osobe koje je potraživao Interpol

Uhapšene dvije osobe koje je potraživao Interpol

Na graničnom prelazu Sukobin uhapšene su dvije osobe po Interpolovoj potjernici, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

" Službenici Sektora granične policije su na graničnom prelazu Sukobin, po osnovu međunarodne potjernice Interpol-a Beč, lišili slobode lice E.H., državljanku Bosne i Hercegovine " navodi se u saopštenju.

Sumnjiči se za krivična djela teška krađa, krađa i prevara Krivičnog zakonika Austrije.

"Ona se potražuje na osnovu naredbe izdate od strane državnog tužioca u Beču po odobrenju Okružnog suda, u cilju obezbjeđivanja njenog prisustva u krivičnom postupku koji se vodi pred nadležnim organima Austrije. E.H. je od strane sudije za istragu Višeg suda u Podgorici određen ekstradicioni pritvor" istakli su iz policije.

Osim toga, po osnovu naše međunarodne potjernice u Italiji je uhapšen F.B. iz Austrije koji se sumnjiči za krivična djela utaja poreza i doprinosa i krivičnog djela pranje novca.

"On se potražuje po osnovu naredbe Osnovnog suda u Kotoru radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od pet mjeseci po presudi Višeg suda u Podgorici. U odnosu na navedeno dostavljena je informacija Ministarstvu pravde Crne Gore u cilju blagovremenog upućivanja ekstradicione dokumentacije nadležnim organima Italije "zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.