Fudbalski navijači Euro 2024: od ludih do potpuno smiješnih

Fudbalski navijači Euro 2024: od ludih do potpuno smiješnih

Iako je akcija na terenu glavni žreb, karnevalska atmosfera među fudbalskim navijačima -- od kojih su neki dali sve od sebe da inspirišu svoje nacionalne timove -- neće biti zaboravljena. Kako Euro 2024 ulazi u četvrtfinale, svoj pogled usmjeravamo na živopisne navijače koji su pokazali svoj timski duh.

Navijač Belgije pred početak utakmice grupe E između Ukrajine i Belgije 26. juna u Stuttgart Areni. Nakon remija 0-0, ukrajinski navijači su pozdravili napore svog tima, dok su navijači Belgije jedva suzdržavali bijes jer njihova ekipa nije uspjela postići gol.

2p
Njemački fudbalski navijači jedva su mogli suzdržati svoje uzbuđenje dok su gledali kako njihova reprezentacija otvara Euro 2024 protiv Škotske u Minhenskoj fudbalskoj areni 14. juna. Bol za Škotsku počela je rano kada je Nijemac Florian Wirtz postigao prvi gol u 10. minuti. Konačni rezultat bio je 5-1 dok je Njemačka dominirala nad timom Škotske od deset igrača nakon crvenog kartona Ryana Porteousa.
3p

Austrijski navijači navijaju tokom utakmice osmine finala protiv Turske na stadionu u Lajpcigu 2. jula. Mert Gunok je kasno odbranio Tursku i gurnuo Tursku nad Austriju sa 2-1 i ušao u četvrtfinale.
4p

Navijač Gruzije našminkan u boji zastave svoje zemlje reaguje uoči utakmice osmine finala između Španije i Gruzije na stadionu u Kelnu 30. juna. Španija je dominirala nad najslabijerangiranim timom na turniru i nadigrala Gruziju sa 4-1.

5p
Navijač Holandije čeka početak utakmice osmine finala protiv Rumunije na Minhenskoj fudbalskoj areni 2. jula. Holandija je krstarila do pobede od 3-0.
6p

Navijač iz Albanije navija za svoj tim prije utakmice grupe B između Albanije i Španije u Duesseldorfu, Njemačka, 24. juna. Uprkos porazu od nadmoćnije španske ekipe 0-1, albanski trener Sylvinho bio je oduševljen napretkom svog tima na turniru, rekavši: "Zlato -- iskustvo koje ne bih mijenjao ni za šta."
7p

Navijač Francuske uoči utakmice Grupe D između Austrije i Francuske u Dizeldorf Areni 17. juna. Francuska je pobijedila Austriju rezultatom 1-0, iako je Kylian Mbappe završio utakmicu sa slomljenim nosom.

8p

Navijač Danske navija uoči utakmice grupe C između Srbije i Danske u Minhenskoj fudbalskoj areni 25. juna. Sa konačnih 0-0, Danska je završila na drugom mestu u grupi pošto je Srbija napustila turnir.
9p

Španski navijači čekaju početak utakmice grupe B protiv Albanije u Dizeldorf Areni 24. juna. Ferran Torres postigao je jedini gol na utakmici dok je Španija osigurala treću pobjedu.
10p

Navijač Turske viče prije početka utakmice osmine finala protiv Austrije na stadionu u Lajpcigu 2. jula. Turska je izbacila Austriju sa 2-1 i igraće protiv Holandije.
11

Navijač Rumunije pozira ispred stadiona prije utakmice grupe E između Slovačke i Rumunije u Frankfurtskoj areni 26. juna. Rezultat je bio 1-1 jer su obje strane pobjegle iz Grupe E i plasirale se u finalnih 16.

12

Hrvatski navijači u boji lica u nacionalnim bojama čekaju početak utakmice grupe B između Italije i Hrvatske na stadionu u Leipzigu 24. juna. Rezultat je bio 1-1 kada je Mattia Zaccagni postigao izjednačenje u 98. minuti i osigurao drugo mjesto za Italiju i ostavio Hrvatsku da čeka da sazna svoju sudbinu.

13

Italijanski navijači gledaju utakmicu Grupe B protiv Španije u Gelzenkirhenu 20. juna. Autogolom Rikarda Kalafiorija italijanska ekipa je izgubila sa 1-0.
14

Slovački navijač sa licem ofarbanim u boje svoje zemlje čeka početak utakmice grupe E između Belgije i Slovačke u Frankfurtskoj areni 17. juna. Belgiji je video pomoćni sudija dva puta uskratio gol, što je rezultiralo iznenadnim porazom od Slovačke 0-1.

15

Navijači Portugala dali su sve od sebe za utakmicu Grupe F protiv Češke 18. juna na stadionu u Lajpcigu. Francisco Conceicao je ušao u 90. minutu i postigao pogodak u prvoj minuti nadoknade, savladavši Čehe sa 2-1.

16

Navijač Holandije zvuči prije utakmice grupe D protiv Austrije ispred Olimpijskog stadiona u Berlinu 25. juna. Austrija je završila na vrhu grupe nakon što je savladala Holandiju sa 3-2.

17

Navijač Engleske s krunom i ogromnim ušima navija na području glavne stanice u Frankfurtu na Majni prije početka utakmice grupe C između Danske i Engleske 20. juna. Rezultat je bio 1-1 pošto je Morten Hjulmand poništio otvaranje Harija Kejna i dao Danskoj zasluženo remi protiv Engleske koja se bori.

18

Švicarski navijači iščekuju početak utakmice grupe A protiv Njemačke u Frankfurtu 23. juna. Domaćinima je bilo potrebno izjednačenje nakon povrede da bi završili 1-1.

19

Slovenački navijač drži repliku trofeja prije utakmice grupe C protiv Danske u Stuttgart Areni 16. juna. Kristijan Eriksen je otvorio gol za Dansku, ali je Erik Janza udarcem doneo njegovu ekipu remi.
20

Ukrajinski navijači očekuju početak utakmice grupe E protiv Slovačke u Dizeldorf Areni 21. juna. Ukrajina je došla sa gola zaostatka i završila meč sa 2-1.

Izvor:RSE

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.