Vanredno stanje u ruskom Voronježu

Vanredno stanje u ruskom Voronježu

U djelovima ruske regije Voronjež blizu granice s Ukrajinom proglašeno je vanredno stanje nakon navodnog napada ukrajinskog drona koji je zapalio skladište oružja, saopštile su regionalne vlasti.

Regionalni guverner Aleksandar Gusev rekao je da su ukrajinske bespilotne letjelice oborili ruski protivvazdušni odbrambeni sistemi i da su požar zapalile krhotine koje su preko noći pale na skladište municije u okrugu Podgornenski.

Snimci objavljeni na Telegramu navodno prikazuju barem jednu bespilotnu letjelicu kako ide prema depou, a zatim se čuo dugi niz eksplozija dok su se oblaci crnog dima dizali u zrak, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Gusev je rekao da trenutno nema izvještaja o žrtvama.

Kasnije je objavio da je proglasio vanredno stanje u naselju u kojem se nalazi goruća deponija oružja, ne navodeći ga imenom.

Put koji vodi u to područje je zatvoren i vlasti su počele da evakuišu stanovnike u privremene smještajne centre, navodi se u izvještajima.

Izvor:Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.