Anđela Đuranović osvojila bronzu uz novi rekord

Anđela Đuranović osvojila bronzu uz novi rekord

U Zagrebu održan međunarodni atletski miting ,,HAAK Mladost – Zagreb 2024”

Tokom prethodna dva dana Zagreb je bio domaćin i organizator međunarodnog atletskog mitiga ,,HAAK Mladost-Zagreb 2024” u kategorijama za juniore i senior. Nastupilo je oko 300 takmičara, a Crnu Goru predstavljali su Anđela Đuranović (AK ,,Sanja”) i Matija Vojvodić (Mornar).

Đuranović je u konkurenciji seniorki osvojila treće mjesto u skoku udalj sa rezultatom 5,89 metara, čime je postavila novi crnogorski rekord za mlađe juniorke i juniorke. Ovim rezultatom, članica AK ,,Sanja”, ispunila normu za Evropsko prvenstvo za mlađe juniorke, koje će se održati u Banjskoj Bistrici od 18. do 21.jula.

Anđela je popravila sopstvene crnogorske rekorde za devet centimetara, koje je postavila 30.jula u Pljevljima, a za osam centimetara bila je bolja od norme za Evropsko prvenstvo.

Prethodno, u konkurenciji juniora, u trci na 110 metara prepone, nastupio je Matija Vojvodić, član Mornara, koji je osvojio drugo mjesto sa rezultatom 14,70.

Sa takmičarima u Zagrebu bili treneri Sanja Ðurnić iz AK ,,Sanja” i Bojana Ðurković iz AK ,,Mornar”.

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.