Izraelska vojska napala Gazu iz više pravaca, traje jedna od najtežih borbi od početka rata

IDF POTVRDIO

Izraelska vojska napala Gazu iz više pravaca, traje jedna od najtežih borbi od početka rata

Stanovnici grada Gaza kažu da doživljavaju neke od najtežih borbi od početka rata. Izraelska vojska je poslala kolone tenkova u grad iz različitih pravaca, kažu stanovnici ovog grada.

Služba za hitne slučajeve Gaze kaže da vjeruju da je bilo žrtava u istočnim područjima Gaze, ali timovi hitne pomoći nisu bili u mogućnosti da dođu do njih zbog ofanziva koje su u toku u predgrađima Tel Al-Hawa, Sabra, Daraj, Rimal i Tuffah.

IDF je potvrdio pokretanje nove operacije u naselju Tel al-Hawa grada Gaze preko noći, nakon "obavještajnih podataka Hamasa i palestinskog Islamskog džihada i terorističkih operativaca u tom području".

IDF kaže da ima obavještajne podatke o aktivnostima i infrastrukturi novog Hamasa i Islamskog džihada u gradu Gazi, uključujući skrovišta oružja i prostorije za pritvor i ispitivanje koje koriste terorističke grupe.

 

Izvor:Klix.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.