Radončić: Šoškićev pokušaj zastrašivanja

Radončić: Šoškićev pokušaj zastrašivanja

Spisak novinara, kolumnista, urednika crnogorskih medija, intelektualaca koji su komunicirali sa bivšim glavnim specijalnim tužiocem Milivojem Katnićem, a koji se našao, pored ostalog, u zahtjevu specijalnog tužioca Miloša Šoškića, da se Katniću produži pritvor – pokušaj je zastrašivanja i uvođenja cenzure, uz odobrenje Vladimira Novovića, glavnog specijalnog tužioca. To je gostujući u 24 sata Televizije E, kazao novinar i publicista Šeki Radončić. On je na portalu Standard objavio detalje Šoškićevog zahtjeva za produženje pritvora, u kojem se navodi da “Katnićeva kriminalna organizacija ima uticaj na medije”.

,,Ja sam meta, po pitanju Milivoja Katnića, od 2016. godine, kada sam počeo rad na svom dokumentarnom filmu Zavjera. U međuvremenu smo postali prijatelji. Nije mi ni u snu da se pravdam zašto sam mu pisao poruke. Riječ je o klasičnom prisluškivanju Katnića, slobodnog građanina Crne Gore, koji je danas u pritvoru, ali nije osuđen. Riječ je o prisluškivanju i Katnića, i novinara”, ističe Radončić.

Sagovornik Tv E podsjeća da se u u zahtjevu za produženje pritvora bivšem GST Milivoju Katniću, pored njegovog navode imena novinara: Draška Đuranovića, Kaćuše Krsmanović, Tamare Nikčević, Samira Rastodera, Darka Šukovića i književnika Milorada Popovića. Svi oni bili su u komunikaciji sa Katnićem prije njegovog hapšenja, a po riječima Radončića, dio su suverenističkog pokreta.

,,Zašto sam ja jutros objavio tekst u sedam sati, na portalu Standard? Zato što je to javni interes! Zato što je to pravo građana Crne Gore da znaju šta se dešava u tužilaštvu, kako naše tužilaštvo radi i da shvate kakva brutalna zloupotreba policije i tužilaštva vlada u Crnoj Gori. Dakle, to je interes javnosti da zna! Naš posao je prvo da se objavi istina, a pod broj dva - da javnost upoznamo sa svim onim što je javni interes”, naglašava Radončić.

Dodaje i da bi SDT trebalo, po njegovom mišljenju, da se fokusira prvo na sređivanje sopstvenog dvorišta.

,,Ako im ovako tužioci rade, ti tužioci krše zakon. Vidimo što se dešava, kakva je korupcija u Crnoj Gori, vidimo što rade političari, koji je nepotizam, koja su nezakonita zapošljavanja, koji su nezakoniti pritisci...” kaže Radončić.

Komentarišući to što su mediji objavili saznanja, prije nego su ih imali tužilaštvo i policija, da se na bivšeg predsjednika države Mila Đukanovića priprema atentat, Radončić kaže da to govori samo jedno – da bezbjednosni sistem ne radi svoj posao, jer se svaki građanin države čuva radom obavještajnih službi.

,,Naše službe su ovom slučaju, kad je u pitanju Đukanović, totalno zakazale. Od njega su napravile glinenog goluba i ukoliko se nešto pod hitno ne uradi - to neće na dobro izaći”, ističe Radončić.

Izvor:AntenaM

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.