Struje imaju, ali elektro uređaji ne mogu da rade

Struje imaju, ali elektro uređaji ne mogu da rade

Od ranije je poznato da u pojedinim djelovima bjelopoljske opštine nije završena zamjena stubova za električnu energiju.


Umjesto betonskih, kako i priliči modernom vremenu, skoro u svim mjestima na sesoskom području i dalje postoje dotrajali drveni stubovi za struju. Iako u velikom broju odolijevaju zubu vremena, ti subovi su često nakrivljeni tako da svakog trenutka mogu da padnu i izazovu neželjene posljedice.

Mještani se često na razne načine dovijaju pa ih vežu i podupiru kako nebi pali, a oni ostali bez struje.

Mještani sela Rastoke, koje se nalazi praktično nadomak urbanog gradskog područja, opominju i upozoravaju nadležne da se stanje mora popraviti kao bi oni dobili elementarne uslove za život. Oni ističu da loš kvalitetet napona električne enrgije ugrožava njihov svakodnevni život. Naime, mještani sela Rastoke, dijela Resnika i Rasova imaju struju, ali kao da je nemaju jer je njen kvalitet loš.

Problem i neodržavanje puta do sela

Pored problema sa strujom i dotrajalim stubovima, mještani Rastoke kažu da im ni putna infrastruktura nije u zadovoljavajućem stanju. Podsjećaju da tokom minule zime put prema selu Rastoke nije bio očišćen, pa djeca nekoliko dana nijesu mogla ići u školu.

– Mislimo da je vrijeme da neko konačno reaguje po pitanju ovog problema i da više pažnje posveti selima i onima koji su ostali da žive na selu i svojim radom privređuju. Upućemo apel nadležnim opštinskim službama da na vrijeme naprave raspored rada u zimskom periodu kako opet ne bismo došli u situaciju da se do Rastoke kada padne snijeg ne može doći – poručuju mještani.

– Ovo je prava katastrofa. Kao da živimo u srednjem, a ne u 21. vijeku. Imamo velike probleme sa naponom. Nijesmo nikad sigurno kada ćemo imati struje, a kada će nestati. Elementarne uslove za normalan život nemamo – naglašavaju stanovnici Rastoke, dodajući da su dovedeni u gotovo bezizlaznu situaciju jer tehničke uređaje kao što su bojler, zamrzivač, veš-mašina, šporet... sa strepnjom uključuju.

– Ovi uređaji uopšte ne mogu da funkcionišu. Jedino rade bez problema pred zoru. Trafostanica koja napaja domaćinstva u ovim mjestima je preopterećena. Struja nestaje svakog časa, tako da ima dosta kvarova na tehničkim uređajima – kažu mještani Rastoke i naglašavaju da je Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) razumio njihove muke i pokrenuo proceduru dobijanja dozvole za gradnju stubne trafostanice.

– Taman kada smo pomislili da će našim mukama konačno doći kraj, Katastar u Bijelom Polju od 24.10.2023. godine nije u stanju da potpiše elaborat kako bi se krenulo u realizaciju navedenog projekta. Mislimo da će to konačno doći na red i biti riješeno na najbolji mogući način. Postoje i imovinsko-pravni problemi na trasi nadzemnih vodova, što bi trebalo da riješi pravna služba CEDIS-a jer se radi o investiciji od javnog značaja – navode mještani Rastoke i apeluju na nadležne da što prije riješe ovaj problem.

– Neka nadležni počnu raditi svoj posao kako ne bismo bili prinuđeni rješavati probleme blokadom zaobilaznice – poručuju mještani Rastoke.

Izvor:DAN

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.