Zakazana vanredna sjednica SB UN zbog ubistva lidera Hamasa

Zakazana vanredna sjednica SB UN zbog ubistva lidera Hamasa

Savjet bezbjednosti UN održaće večeras vanrednu sjednicu zbog ubistva lidera političkog biroa palestinske militantne organizacije Ismaila Hanije u Iranu, rekao je danas zamjenik stalnog predstavnika Rusije u UN Dmitrij Poljanski.

- Na zahtjev Irana, uz podršku Kine, Alžira i Rusije zakazana je vanredna sjednica Savjeta bezbjednosti UN zbog ubistva Hanije u Teheran-  naveo je Poljanski u objavi na društvenoj mreži "Telegram".

Iran je nešto ranije zatražio održavanje vanredne sjednice Savjeta bezbjednosti UN zbog ubistva Hanije i izraelskih udara na Bejrut, navodi se u pismu upućenom predsjedavajućem Savjetu bezbjednosti UN, prenose mediji.

Hamas je ranije danas saopštio da je Hanije ubijen noćas u direktnom raketnom napadu na njegov stan u Teheranu, nakon što je prisustvovao inauguraciji predsjednika Irana Masuda Pezeškijana.

Izraelski avioni ispalili su sinoć četiri projektila na Dahijeh, predgraće Bejruta koje se smatra uporištem Hezbolaha.

Četvorospratna zgrada je uništena, a oštećene su obližnje zgrade, kao i parkirani automobili.

Cilj napada bio je da se eliminiše komandant Hezbolaha Fuad Šukr. Prema pojedinim informacijama, Šukr je preminuo kasnije u bolnici, iako je u preliminarnim izvještajima navedeno da je uspio da izbjegne eliminaciju.   

Izvor:Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.