Skupština Glavnog grada bez rasprave o razrješenju gradonačelnice Injac; Predlagač povukao inicijativu

Skupština Glavnog grada bez rasprave o razrješenju gradonačelnice Injac; Predlagač povukao inicijativu

Odbornici Skupštine Glavnog grada u tehničkom mandatu nisu raspravljali o o predlogu za razrešenje gradonačelnice Olivere Injac. Odbornik SD-a Miloš Mašković kazao je da povlače predlog da se raspravlja o inicijativi za razrešenje Injac.

On je rekao da je potpuno nepotrebno da danas raspravljaju o tome s obzirom na to da su odbornici skratili mandat lokalnom parlamentu.

“Mi smo tu inicijativu podnijeli kao jedan od mehanizama za sve one ljude koji u tom trenutku jesu bili voljni da idemo na prijevremene lokalne izbore. Zbog toga vam govorim da tu inicijativu povlačimo sa dnevnog reda kako ne bi dalje opterećivali građane sa raspravom koja bi bila duga i iscrpna”, naveo je Mašković.

Odbornik DPS-a Andrija  Klikovac kazao je da su odlukuku da se povuče inicijativa za razrješenje Injac donijeli kako ne bi, kako je rekao, ugrozili političku trku gradonačelnice da nosi listu PES-a na lokalnim izborima u septembru.

“Mi zaista želimo da ona nosi tu listu kako bi od građana čuli koliko je ona dobro radila ili nije radila. Ukoliko je PES ne stavi da bude nosilac liste, to znači da su i u PES-u svjesni da ona nije dobra radila, da nema nikakvih rezultata”, naveo je Klikovac.

Na sjednici održanoj 24. jula većina odbornika izglasala je skraćenje mandata lokalnog parlamenta. Za skraćenje mandata glasali su odbornici DPS-a, Socijaldemokrata, SDP, LP-a, Demokratske partije Roma, Pokreta za Podgoricu, URA i jedan odbornik Pokreta za promjene. Skraćenje mandata podržao je ukupno 31 odbornik.

Glasanju tada nisu prisustvovali odbornici doskorašnje većine iz redova Evrope sad, Demokrata i koalicije „Za budućnost Podgorice“.

Skupštinu možete pratiti na linku ispod:

https://www.youtube.com/live/vkAPMRzwe_w?si=Q2heMnDDTyTNpPYE

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.