„Oluju“ obilježavaju kroz priču o Srbinu i Hrvatici iz Knina

„Oluju“ obilježavaju kroz priču o Srbinu i Hrvatici iz Knina

Na teritoriji opštine Nikšić počelo snimanje serije ,,Tvrđava“, u koprodukciji RTS-a i ,,Režima“

Iz Ministarstva kulture i medija su nam 19. jula odgovorili da nijesu dobili zvaničan zahtjev za dozvolu snimanja serije ,,Tvrđava“, već su ,,imali usmene upite putem telefonskog poziva“. Iz producentske kuće ,,Režim“, međutim, dobili smo odgovor da su ,,poslali zvaničan dopis Ministarstvu kulture“, te da je „sve u proceduri“

Snimanje serije ,,Tvrđava“, čiji je glavni producent Radio-televizija Srbije (RTS), a izvršni beogradski „Režim“, počelo je u nedjelju u Vilusima. Serija će imati 11 epizoda, a jedan dio biće sniman na više lokacija u Nikšiću - dominantno u varošici Velimlje, ali i na Grahovu, Vilusima, tvrđavi Onogošt (u narodu popularnoj kao Bedem) i centru Nikšića. 

Pojedine scene biće snimljene i u Manastiru Piva i na jezeru Krupac, a serija će biti snimana i na lokacijama u Srbiji, pretežno u Beogradu.

boemminiki

VELIKA EKIPA

Direktor produkcijske kuće ,,Režim“ Miloš Avramović je Pobjedi saopštio da će serija biti snimana od kraja jula do prve polovine septembra, te da prati ljubavnu priču Srbina i Hrvatice iz Knina, ,,od njihovog prvog poljupca do borbe za opstanak i stvaranje porodice u ratom razorenoj bivšoj Jugoslaviji“. Scene koje će snimiti u Crnoj Gori, prema njegovim riječima, provlače se kroz cijelu seriju i sigurno je u pitanju bar trećina materijala.

Kazao nam je i da će na projektu raditi velika i iskusna ekipa, a ,,biće angažovano i preko dvadeset glumaca iz Crne Gore, oko hiljadu statista, mnogo lokalnih biznisa, zanatlija i privrednika“. ,,Tvrđavu“ će režirati Saša Hajduković, autor banjalučke trilogije – serija „Meso“, „Kosti“ i „Koža“.

Izvor:Pobjeda

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.