Koje obrve su trenutno u modi i kako da ih sami sredite
Shutterstock

Koje obrve su trenutno u modi i kako da ih sami sredite

Obrve su dio lica koji odmah privlači pažnju, pa i ne čudi što im toliko pažnje poklanjamo. U isti mah mogu da nas uljepšaju i suprotno. Ova zona ne pozdravlja previše ekscentrične trendove, tako da ćete svakoj najmanjoj promjeni oblika morati da pristupite što je moguće odgovornije. U nastavku ćete vidjeti koje obrve su u modi ove godine, i kako da ih sami oblikujete.

Koje obrve su trenutno u modi

1. Prirodne obrve

Bez obzira na trendove koje industrija ljepote postavlja iz godine u godinu, moda za prirodnost u svemu će uvijek biti prisutna. Prirodno bojenje, šminka, manikir i, naravno, oblici obrva – to je ono što nije izgubilo popularnost.

Napraviti obrve kao da ih majstorska ruka nikada nije dodirnula je najjednostavnija opcija, koja neće zahtijevati posebne vještine ili skupu njegu za njih. Dovoljno je redovno čupati višak dlačica (bez pretjerivanja) i lagano farbati prazne prostore bojom što bliže prirodnoj.

Kao rezultat, dobićete prirodne obrve mekog oblika koje neće pokvariti harmoniju vašeg lica, jer nećete morati da pravite drastične promjene. Oni će samo naglasiti vašu prirodnu ljepotu i učiniti svaku sliku savršenijom.

2. Izbijeljene obrve

Za razliku od prirodnih obrva, predlažemo da isprobate izbijeljene obrve, koje su takođe postale moderne 20204. Međutim, ne pristaju niti se preporučuju svima. Izbijeljene obrve su pogodne za plavuše sa svijetlom kožom i plavim očima – na njima će izgledati harmonično.

Međutim, to ne znači da je smeđokosim ženama i brinetama apsolutno zabranjeno da isprobaju ovaj trend na sebi. Samo ne pretjerujte. Izbelite obrve samo za jedan do dva tona.

3. Tanke obrve

Tanke obrve kao pre 30 godina? Što da ne. Stručnjaci kažu da se ovaj trend vratio zajedno sa modom iz 90-ih. Ovaj trend je najprije promovisala Bela Hadid, zatim ćerka Kejt Mos Lila, glumica Iris Lou i mnoge modne i kozmetičke blogerke.

Možda vam se čini da ultra tanke obrve izgledaju smiješno, ali želimo da vas ubijedimo u suprotno. Oni pomažu da izgled bude izražajniji i "oštriji", a takođe izdužuju oval lica. Naravno, treba biti umjeren, pa ne pretjerujte sa čupanjem, kako ne biste ostali bez obrva!

4.Fluffy

Pahuljaste, pomalo aljkave obrve su novi dizajn obrva koji će vam se sigurno dopasti ako ne volite da trošite mnogo vremena na stilizovanje kose i šminku uopšte. Da biste sproveli ovaj trend, dovoljno je da se naoružate jednim kozmetičkim alatom – četkom za obrve. Prvo začešljajte dlačice nadolje, a zatim nagore, kao da ih rastežete po celoj širini obrva. Da biste zadržali oblik tokom cijelog dana, izvedite tehniku koristeći gel za obrve.

5. Obrve u boji

Ako ste ljubitelj eksperimentisanja sa svojim izgledom, onda će vam se svakako dopasti trend obojenih obrva. Samo najhrabriji i najodlučniji doneće odluku da ofarbaju obrve u jarku boju, pa ako vam ovo zvuči primamljivo, brzo isprobajte nijansu koja vam se sviđa.

Da ne biste bili razočarani rezultatom, prvo pokušajte da nijansirate obrve toniranim balzamom. Za par dana će se isprati, ali ćete moći da procijenite da li vam ova ili ona boja odgovara.

6. Laminirane obrve

Laminiranje obrva je kozmetički postupak koji omogućava stilizovanje i fiksiranje dlačica tokom nekoliko nedjelja. Kao rezultat, obrve postaju svjetlije (zbog dodatnog bojenja) i njegovane. Da biste postigli efekat laminiranih obrva, ne morate da idete u kozmetički salon. Možete koristiti poseban sapun ili gel za obrve. Morate staviti malu količinu proizvoda na četku i njome češljati dlake odozdo prema gore.

Izvor Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.