Turska zabranila pristup Instagramu, društvena mreža je od danas nedostupna u toj zemlji

Turska zabranila pristup Instagramu, društvena mreža je od danas nedostupna u toj zemlji

Turska je blokirala pristup društvenoj mreži Instagram, saopštio je regulator infotehnologije. Nisu naveli razlog niti do kada će zabrana trajati, ali je mobilna aplikacija platforme od danas nedostupna.

Taj potez uslijedio je nakon komentara turskog zvaničnika za komunikacije Fahretina Altuna, koji je u srijedu kritikovao platformu, zbog, kako je kazao, "odluke da blokira objave saučešća o ubistvu Ismaila Hanijea, ključnog zvaničnika palestinske militantne grupe Hamas".

"Ovo je cenzura, čista i jednostavna", rekao je Altun, direktor komunikacija Turske, dodajući da Instagram nije naveo zbog čega su takve objave kršenje politike.

Instagramova matična kompanija Meta se još nije oglasila o zabrani, niti je reagovala na komentare turskog zvaničnika.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.