Maduro pobjednik izbora
Nikolas Maduro

Izborna komisija Venecuele potvrdila

Maduro pobjednik izbora

Predsjednik Nacionalne izborne komisije Venecuele Elvis Amoros rekao je da je na osnovu skoro 97 odsto prebrojanih glasova pobjedu na predsjedničkim izborima odnio aktuelni predsjednik Nikolas Maduro.

On je osvojio 51,95 odsto glasova, a njegov rival Edmundo Gonzales 43,18 odsto glasova, pokazuju podaci izborne komisije, a prenose agencije.

Sjedinjene Američke Države (SAD) priznale su Edmunda Gonzalesa kao pobjednika predsjedničkih izbora u Venecueli, piše N1.

Podsjećamo, izborna komisija saopštila je da je Maduro, koji je na vlasti od 2013. godine, pobednik julskih predsjedničkih izbora sa osvojenih 51 odsti podrške birača.

Opozicija je, međutim, naglasila da njihovo brojanje na 90 odsto biračkih mjesta pokazuje da je Gonzales dobio više nego dvostruku podršku u odnosu na Madura.

Oni su i objavili rezultate prebrojavanja, dok vlasti nisu podijelile nijednu drugu informaciju osim podatka koliko je svaki kandidat dobio glasova.

Predsjednički izbori u Venecueli održani su 28. jula, a izborna komisija za pobjednika je tada proglasila Madura, dok opozicija tvrdi da je na osnovu prebrojanih 90 odsto glasova njen kandidat dobio dvostruko više.

Sporni rezultati izbora izazvali su talas protesta širom zemlje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.