Misteriozni slučaj: Žena pronađena vezana za drvo u Indiji, vrištala, tvrdila da je muž ostavio da umre
Lalita Kaji nakon što je spašena, Foto: Screenshot/Youtube

Misteriozni slučaj: Žena pronađena vezana za drvo u Indiji, vrištala, tvrdila da je muž ostavio da umre

Misterijom je obavijen slučaj Amerikanke koja je pronađena vezana za drvo kako vrišti u šumi u zapadnoj indijskoj državi Maharaštra, piše BBC.

Lalita Kaji (50) pronađena je prije nedjelju dana u gustim šumama okruga Sindhudurg nakon što su pastiri čuli njene vapaje za pomoć. Oni su alarmirali policiju koja je odsjekla lanac i spasila je.

Kaji, koja je bila izrazito mršava, prebačena je u bolnicu.

Njeno fizičko zdravlje se od tada popravilo i u petak je prebačena u psihijatrijsku ustanovu na dalje liječenje, rekli su za BBC ljekari koji je liječe.

U pisanoj izjavi policiji, ona je navela da ju je muž "okovao u lance i ostavio u šumi da umre bez hrane i vode".

Policija kaže da traga za njenim mužem u južnoj državi Tamil Nadu na osnovu informacija koje im je ona dala.

Ali sedam dana nakon što je Kaji spašena, mnoga pitanja ostaju bez odgovora.

Pandurang Gavkar, pastir koji ju je pronašao prošle subote, rekao je za BBC da je poveo svoju stoku na ispašu u šumu kada je čuo "ženu kako glasno vrišti".

"Zvuk je dolazio iz šume sa strane planine. Kada sam otišao tamo, vidio sam da joj je jedna noga bila vezana za drvo. Vrištala je kao životinja. Pozvao sam druge seljane i lokalnu policiju", kazao je on.

Policija je saopštila da je kod nje pronašla kopiju pasoša u kojoj je pisalo da je američka državljaninka i njenu Aadhar karticu - jedinstvenu ličnu kartu za Indijce - sa njenom kućnom adresom u Tamil Naduu.

Rekli su da je takođe imala mobilni telefon, tablet i 31.000 rupija (370 dolara; oko 339 eura) u svom posjedu - što im je omogućilo da isključe krađu kao motiv.

Mještani kažu da je žena imala sreće što je pastir izabrao mjesto blizu nje da tog dana napasa svoje stado.

Šuma u ​​kojoj je otkrivena je ogromna i inače su mogli da prođu dani, a da niko ne čuje njene vapaje za pomoć.

Policija ju je prvo odvela u lokalnu bolnicu prije nego što je prebacila u bolnicu u susjednoj državi Goa.

Dr Šivanand Bandekar, dekan Medicinskog koledža Goa, rekao je za list Indijan Ekspres da je žena imala neke rane na nozi i da izgleda da pati od mentalnih problema.

"Ne znamo koliko dugo nije jela, ali njeni vitalni znaci su stabilni", rekao je Bandekar.

U petak se fizičko zdravlje žene dovoljno poboljšalo da bi bila prebačena u psihijatrijsku bolnicu u okrugu Ratnagiri u državi Maharaštra.

"Trenutno je njeno zdravlje stabilno", rekla je za BBC upravnica bolnice dr Sangamitra Pule.

"Ona uzima ljekove, jede i komunicira sa ljudima. Ako nešto želi, može to da komunicira. Ona zna samo engleski", kazala je Pule.

Prema policiji, Kaji je bila baletska igračica i prakticirala je jogu u Americi - neki izvještaji govore posebno u državi Masačusets, a preselila se u Indiju prije oko deset godina da bi proučavala jogu i meditaciju u Tamil Naduu.

Tamo je upoznala svog muža - u nekim medijskim izvještajima, policija ga je zvala Satiš.

Policija kaže da vjeruje da se u jednom trenutku posvađala sa suprugom.

Neki izvještaji kažu da je ostala u hotelu u Goi dva dana, a zatim otputovala u grad Mumbai, finansijsku prijestonicu Indije.

Ali nije jasno kada je i kako završila u šumi u kojoj je pronađena prošle nedjelje.

Kaji, koja u početku nije mogla da govori, komunicirala je sa policijom i ljekarima tako što je pisala na bloku.

Preko njih je okrivila muža što ju je vezao za drvo i tvrdila da je 40 dana bila bez hrane i vode.

Tvrdila je i da joj je data "injekcija za ekstremnu psihozu" koja joj je blokirala vilicu i sprečavala je da pije vodu, te da je morala da se hrani intravenozno.

"Ja sam žrtva i preživjela sam. Ali on je pobjegao odavde", navela je ona.

Policija kaže da nije uspjela da potvrdi ove tvrdnje i vjeruje da je malo vjerovatno da bi neko preživio bez hrane i vode toliko dugo.

Oni su registrovali slučaj pokušaja ubistva protiv njenog muža i poslali timove u Tamil Nadu, Gou i Maharaštru da dalje istraže stvar.

Njenom mužu policija tek treba da uđe u trag i on nije dao izjave za medije.

Policija kaže da tragove traži i u mobilnom telefonu i tabletu koje su pronašli kod žene.

Američka ambasada u Delhiju - za koju mediji navode da je "vršila pritisak na policiju da ubrza istragu" - odbila je da komentariše slučaj.

Portparol je rekao za BBC da ne može da odgovori na upite "zbog američkog zakona o privatnosti", koji reguliše širenje privatnih informacija.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.