Vatikan se oglasio: Žalosni smo zbog scene sa otvaranja Olimpijskih igara
Screenshot foto/

Vatikan se oglasio: Žalosni smo zbog scene sa otvaranja Olimpijskih igara

Vatikan je saopšio da je žalostan zbog scene sa otvaranja Olimpijskih igara u Parizu koja je izgledala kao parodija slike Leonarda da Vinčija Posljednja večera.

- Sveta Stolica ražalošćena je određenim prizorima sa ceremonije otvaranja Olimpijskih igara u Parizu i ne može se ne pridružiti onima koji su posljednjih dana osudili uvredu učinjenu mnogim hrišćanima i vjernicima drugih religija - navodi se u saopštenju, prenose mediji.

Iz Vatikana nisu kazali zašto je saopštenje poslano više od sedam dana nakon ceremonije otvaranja.

Papa Franjo 1. avgusta telefonski je razgovarao sa turskim predsjednikom Redžepom Tajipom Erdoanom. Erdogan kaže da su spomenuli temu događaja iz Pariza.

Iako je Vatikan kasnije za Reuters potvrdio da se razgovor održao, odbili su komentarisati o čemu su dvojica čelnika razgovarali.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.