Osumnjičena pred tužiocem priznala ubistvo: Tvrdi da je pucala zbog maltretiranja i da nadležni nisu reagovali na prijave

Osumnjičena pred tužiocem priznala ubistvo: Tvrdi da je pucala zbog maltretiranja i da nadležni nisu reagovali na prijave

Četrdesetdvogodišnja Faketa Ličina iz Petnjice, prema saznanjima "Dana", priznala je pred tužiocem u Bijelom Polju da je u petak hicima iz pištolja usmrtila Rožajca Amera Jahovića (45). Petnjička policija uhapsila je u petak po podne supružnike Faketu i Izeta Ličinu (55), osumnjičene za ubistvo Jahovića, koji je inače živio u selu Bukovica.

Osumnjičeni su nakon hapšenja sprovedeni u Bijelo Polje, gdje ih je u Višem državnom tužilaštvu saslušala tužiteljka Ljubica Caković.

–Nakon saslušanja u prisustvu branioca Gorana Pantovića, određeno im je zadržavanje u trajanju od 72 sata. Oni će u tom roku biti privedeni kod sudije za istragu bjelopoljskog Višeg suda Vanje Rakonjac – kazala je Caković.

Kako "Dan" saznaje, Faketa Ličina je tokom saslušanja smireno ispričala da je počinila ubistvo i da je na to bila prinuđena postupanjem Jahovića.

– Maltretirao je i mene i čitavu moju porodicu dugo vremena, zbog čega smo ga više puta prijavljivali nadležnim državnim organima. Prijavljivali smo ga policiji u Rožajama i Beranama, pisali tužbe preko advokata i vodili sudski spor, ali sve je bilo bezuspješno. Često je zvao telefonom i prijetio i slao razne fotografije. Više nijesam mogla da izdržim ovo maltretiranje i torturu. Iako sam to tražila, niko od državnih organa nije želio da pomogne. Zato sam odlučila da sama prekratim ove muke moje porodice – kazala je Ličina.

Objasnila je da je Jahovića srela na seoskom putu koji od Savinog Bora vodi za Lađevce, da je izvadila pištolj i u njega ispalila nekoliko hitaca.

– I kamenom sam ga gađala i znala sam šta sam uradila. Zvala sam policiju i sve prijavila i odahnula – ispričala je Ličina, koja sa suprugom Izetom ima četvoro djece.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.