Evald Krnić odbranio titulu najboljeg skakača na

Evald Krnić odbranio titulu najboljeg skakača na "Bentbaša Cliff Diving"

Evald Krnić iz Crne Gore pobjednik je tradicionalnih skokova u Miljacku "Bentbaša Cliff Diving" koji su danas održani deseti put na popularnom sarajevskom kupalištu Bentbaša, piše Klix.ba.

Krnić je na ovaj način odbranio titulu najboljeg skakača na "Bentbaša Cliff Divingu", a, kao i prošle godine, glavni rival mu je bio Igor Arsenić iz Banje Luke.

Arsenić je, kao i prošle godine, osvojio drugo mjesto, dok je trećeplasirani bio Elvir Kovačević iz Konjica.

Skakači, njih 25 iz BiH, regije i inostranstva skakali su sa visine od 19 metara, a posjetioci su mogli uživati u fenomenalnim skokovima s poznate lokacije.

Po prvi put "Bentbaša Cliff Diving" bio je dio novog projekta "Bentbaša Summer Fest" koji je održan na dvije lokacije - Bentbaši i Darivi.

U sklopu festivala, pored skokova, održana je i panel konferencija, muzički nastupi, umjetnički performansi te edukativne i sportske radionice za djecu i odrasle.

"Bentbaša Summer Fest" podržali su Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Grad Sarajevo, Opština Stari Grad Sarajevo, Olimpijski komitet BiH kao specijalni partner, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Federalno ministarstvo turizma i okoliša, JU Zaštićena područja Kantona Sarajevo i drugi sponzori.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.