Supružnici Ličina u pritvoru zbog ubistva Rožajca
PRIVOĐENJE OSUMNJIČENIH/ FOTO: MILOVAN NOVOVIĆ, DAN

Supružnici Ličina u pritvoru zbog ubistva Rožajca

Sudija za istragu Višeg suda u Bijelom Polju Vanja Rakonjac saslušala je juče supružnike Faketu (42) i Izeta Ličinu (55) iz sela Savin Bor kod Petnjice, osumnjičene za ubistvo Rožajca Amera Jahovića, i odredila im jednomjesečni pritvor.

– Pritvor je određen zbog težine djela, uticaja na svjedoke i mogućeg bjekstva. Na teret im je stavljeno krivično djelo teško ubistvo u saizvršilaštvu u sticaju sa nedozvoljenim držanjem oružja – kazala je sudija Rakonjac.

Osumnjičena Faketa Ličina je pred sudijom za istragu ponovila da ju je Amer Jahović u poslednjih godinu i po dana proganjao.

– Prijetio mi je više puta. Maltretirao je i mene i čitavu moju porodicu dugo vremena, zbog čega smo ga više puta prijavljivali nadležnim državnim organima. Prijavljivali smo ga policiji u Rožajama, Petnjici i Beranama, pisali tužbe preko advokata i vodili sudski spor, ali sve je bilo bezuspješno. Zvao je telefonom i prijetio i slao razne fotografije. Više nijesam mogla da izdržim ovo maltretiranje i torturu. Zato sam odlučila da prekratim muke i sebi i porodici – kazala je Ličina.

Ispričala je da je 2. avgusta autom krenula prema mjestu Lađevac, gdje se održavao veliki narodni vašar.

– Iz pravca Lađevaca uočila sam vozilo kojim je upravljao Jahović, koji se zaustavio i počeo da mi prijeti. Iz ladice auta sam izvadila pištolj i ispalila tri-četiri metka u njegovom pravcu, a zatim ga kroz otvoren prozor gađala u predjelu glave sa dva veća kamena – rekla je Faketa Ličina pred sudijom za istrage.

Njen suprug Izet Ličina je negirao djelo koje mu je stavljeno na teret. Njemu je stavljeno na teret da je u porodičnoj kući neovlašćeno držao lovačku pušku.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.