Toni Nadal: Poraz Alkarasa nije poraz, osvojio je srebro protiv najboljeg u istoriji
KARLOS ALKARAS/ EPA-EFE-CAROLINE BLUMBERG

Toni Nadal: Poraz Alkarasa nije poraz, osvojio je srebro protiv najboljeg u istoriji

Stric i bivši trener Rafaela Nadala pun riječi hvale za Novaka Đokovića

Stric Rafaela Nadala i bivši njegov trener, Toni Nadal, komentarisao je pobjedu Novaka Đokovića nad Karlosom Alkarasom u finalu Olimpijskih igara u Parizu. Toni Nadal je u izjavi priznao da je Đoković najbolji teniser u istoriji, a za poraz Alkaraza je rekao da „to nije poraz“.

- Poraz Alkarasa i nije poraz. Njegova srebrna medalja protiv najboljeg tenisera u istoriji zaslužuje naše divljenje. Naš teniser je poražen u tijesnom i intenzivnom meču koji je pripadao Srbinu u dva taj-brejka. Istina je da je Španac bio glavni favorit da doda zlato sa Olimpijskih igara u svoju kolekciju trofeja, ali ovoga puta je igrao protiv Đokovića, koji nam je pokazao svoje najbolje verzije - objasnio je Nadal.

Imao je samo pohvalne riječi za taktiku koju su obojica pokazali na terenu, a zatim je istaknuo da je jedan momenat mogao da promijeni tok meča i okrene rezultat u korist Alkaraza.

- Da je uspio da pretvori jednu od šansi u brejk, mislim da bi pobijedio.

Na kraju je ipak priznao da je Đoković najbolji u istoriji, a srebro Karlosa je „uzvišeno“.

- Snimak suza Karlosa Alkarasa na terenu jasan je znak patnje i frustracije, ostavio je gorak ukus u ustima, ali to ne treba da nas prevari da mislimo da je to poraz. On je izgubio meč koji je lako mogao da ide u njegovu korist. Borio se za svaku loptu, držao je cio stadion u neizvjesnosti i svi smo mogli da uživamo u njegovom odličnom tenisu i njegovoj strasti. Srebrna medalja osvojen protiv najboljeg u istoriji, apsolutno zaslužuje divljenje - zaključio je Toni Nadal.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.