Borelj: Bliski istok na ivici rata nepoznatih razmjera
ŽOZEP BORELJ/ - EPA-EFE

Borelj: Bliski istok na ivici rata nepoznatih razmjera

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Žozep Borelj izjavio je da tenzije koje eskaliraju na Bliskom istoku dovode region na ivicu rata nepoznatih razmjera.

Borelj je na društvenoj mreži Iks (X) pozvao na preduzimanje mjera kako bi se „spriječila jedna katastrofa“.

- Za put napred postoji koncenzus: Hitan prekid vatre u Gazi. Svi oni koji stoje na putu deeskalacije će odgovarati - napisao je on.

Najmanje pet američkih vojnika povrijeđeno je u napadu na vojnu bazu u Iraku u ponedjeljak, rekli su američki zvaničnici.

Bliski istok se sprema za mogući novi napad Irana i njegovih saveznika na Izrael, zbog ubistava funkcionera Hamasa i Hezbolaha.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.