Radulović: Budva je postala grad za izbjegavanje, nove mjere su nam omča oko grla

Radulović: Budva je postala grad za izbjegavanje, nove mjere su nam omča oko grla

Turistička sezona je u jeku, broj turista u Budvi je znatno manji nego lani kaže u izjavi za Antenu M predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja Žarko Radulović, koji kao jedan od glavnih razloga za takvo stanje vidi u neuređenoj infrastrukturi.

Radulović ocjenjuje da je prva polovina avgusta ujedno i kraj ljetnje sezone.

- Činjenica je da ove godine jun, jul i avgust, kako je počeo, da ima manje gostiju, mada u prvoj polovini avgusta biće gužva, ali to je zadnji talas gostiju i gotovo. Ko je bio u Budvi ili na budvanskoj rivijeri generalno prošle godine, on je shvatio da tu nema odmora, nema kvalitetnog odmora, zato sam prošle godine rekao da mi trošimo 2024. godinu - kazao je Radulović.

Sagovornik Antene M kaže da jedan od razloga zbog kog je Budva postala grad za izbjegavanje jeste neuređena gradska infrastruktura.

- Milion problema ima gost koji dođe u Budvu, počev od smeća, neopranih ulica, signalizacije, dosta pješačkih prelaza nije ni ofarbano, odnosno osvježeno za ovu godinu, a da ne pričam o aerodromima, o putu od aerodroma do apartmana i od apartmana do aerodroma, put svaki dan do plaže... - navodi Radulović.

Takvo stanje, kaže Radulović, utiče i na cijene smještaja.

- Cijene mi definitivno moramo spuštati, a oni nam podižu naloge. Mi cijenu ne postižemo na osnovu apartmana. Možete da imate najbolje apartmane na Mediteranu, ali ako vam je pored apartmana u toj ulici četiri kontenjera, dva, pet, nije važno, puni smeća i danima tako stoje, sve to zajedno daje jednu lošu sliku i obara cijenu, generalnu cijenu - ističe Radulović.

Radulović navodi da su hotelski kapaciteti popunjeni, ali da strahuje da to neće biti slučaj sljedeće sezone.

- Zašto hotelski smještaj radi dosta dobro? Zato što su ti kapaciteti ugovoreni još prošle godine. Ti gosti dolaze, pa dolaze. Svi ostali, koji su mobilni, koji preko interneta rezervišu, oni neće doći. Mogu da vam kažem podatak, da od 2023. godine, pored inflacije, pored svih jada koji su nas zadesili, hotelski smještaj, to je Monstat dao informaciju, je poskupio 3,1 odsto. Ove godine, ovo što nam spremaju, ovu omču oko grla što stavljaju i sebi i nama, nama treba najmanje 15 odsto da podignemo cijene za iduću godinu, da bi bili na nuli, ne da zaradimo nego da bi sanirali sve loše efekte koje će dati ove mjere koje sad slijede za ovu godinu - objašnjava Radulović.

Na kraju Radulović je istakao da ovakva ekonomska situacija državi Crnoj Gori ne piše dobro.

Izvor:POBJEDA

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.