Kostić: Rusija brani Vučića kao nekada Đukanovića, koji se okrenuo protiv ruske politike
Kostić, Foto: Dveri

Kostić: Rusija brani Vučića kao nekada Đukanovića, koji se okrenuo protiv ruske politike

Srpski pokret Dveri saopštio je da podržava današnji protest u Beogradu protiv kopanja litijuma i poručio da Rusija ne smije jednostrano da gleda na politička dešavanja u Srbiji i da stalno staje na stranu aktuelne vlasti.

"Poruke koje Ministarstvo spoljnih poslova Rusije dobija iz svoje ambasade u Beogradu oko protesta širom Srbije su netačne, pošto je većina stanovnika Srbije protiv rudarenja litijuma, a u protestima učestvuju i mnogi političari koji gaje simpatije prema Rusiji", rekao je predsjedavajući Prelazne uprave Dveri Ivan Kostić.

On je naveo da Rusija i njeno Ministarstvo spoljnih poslova prave istu grešku koju su napravili i sa Crnom Gorom prije 20 godina" i dodao: "Oni danas javno brane Aleksandra Vučića preko svojih medija u Srbiji i kad treba i kad ne treba, baš kao što su nekada branili i Mila Đukanovića, koji se kasnije okrenuo protiv ruske politike".

"Zvanična Moskva politička dešavanja u Srbiji treba da posmatra i kroz prizmu interesa srpskog naroda, jer ako Srbija ostane suverena biće to na korist i našem prijateljskom ruskom narodu", poručio je Kostić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.