Haos u kampanji Donalda Trumpa: Veliki sukobi oko poruke glasačima dok Harris postaje sve popularnija

Haos u kampanji Donalda Trumpa: Veliki sukobi oko poruke glasačima dok Harris postaje sve popularnija

Američki medij Axios otkriva da je došlo do velikog sukoba u kampanji Donalda Trumpa, kandidata za predsjednika SAD-a, a njegovi saradnici su zabrinuti da će Kamala Harris doći do velike pobjede ako se Trumpova poruka glasačima ne promijeni.

Prema tvrdnjama ovog portala, Donald Trump ima značajne probleme da promijeni svoj pristup Kamali Harris, koji dosada nije rezonovao s glasačima.

Umjesto napadanja na osnovu njene politike i prijašnje aktivnosti na pozicijama moći, Trump i njegov potpredsjednički kandidat J.D. Vance su odlučili Harris napadati po pitanju njenog identiteta.

Ta poruka, barem prema posljednjim anketama, ne rezonira najbolje s glasačima, a najbliži saradnici savjetuju da Trump i Vance demokratsku kandidatkinju napadaju na osnovu onoga što je radila tokom svoje političke karijere.

Međutim, izvori iz Trumpove kampanje za Axios kažu da, bez obzira na urgiranje saradnika i nekih donatora, nije poznato kako će bivši predsjednik SAD-a reagovati.

Ističu scenu s jedne donatorske večere gdje je, odgovarajući na ove kritike, Trump govorio o "ukradenim izborima" 2020. godine, što je još jedna poruka koja nije popularna među glasačima.

Kao rezultat toga, jedna velika donatorica Republikanskoj stranci i Trumpovoj kampanji je s večere otišla jako ljuta i pitanje je koliko će dalje finansijski pomagati Trumpovu kampanju.

Pored toga, New York Times je objavio tekst u kojem, citirajući Trumpove saradnike, opisuje stanje u njegovom timu. Govori se o lošem raspoloženju te značajnim tenzijama između Trumpa i njegovih najbližih saradnika.

Osobe koje vode Trumpovu kampanju kažu da bi situacija mogla biti potpuno izgubljena ako se poruka značajno ne promijeni do 19. augusta, kada u Chicagu počinje Demokratska nacionalna konvencija. Ističu da će Harris sigurno iz ovog trodnevnog događaja izaći još popularnija i da bi tada mogla izgraditi "neuhvatljivo vodstvo."

Bez obzira na sve ovo, Axios ističe da je Trump još skeptičan oko promjene poruke i načina vođenja kampanje, što dalje vodi ka većim frustracijama između njega i najbližih saradnika.

Izvor:Klix.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.