Mugoša: Za četiri godine dobili nazadniju Crnu Goru

Mugoša: Za četiri godine dobili nazadniju Crnu Goru

Za četiri godine od promjene vlasti dobili smo nazadniju Crnu Goru, pa su građanske partije su najbolja platforma za državu kao što je Crna Gora, smatra šef poslaničkog kluba Socijaldemokrata Boris Mugoša.

On je u emisiji “Tamo i natrag” na Aplus televozoji najavio skorije konstituisanje predsjedništva Evropskog saveza.

- Vrhovi partija u okviru saveza su stalno u kontaktu. U svakodnevnom smo kontaktu i sa opštinskim odborima i od njih smo dobili jednoglasnu podršku. Reakcije su zaista pozitivne. Zajedno se dogovaramo oko svega i zajednički donosimo odluke. Ne razmišljamo više usko i višepartijski - rekao je Mugoša.

Upitan da li smatra da će taj projekat biti uspješan, Mugoša je kazao da sve zavisi od njih.

- Duboko vjerujem u ovaj savez. Imamo i ljude koji ranije nisu bili dio političke infrastrukture i smatram da su oni nova vrijednost - istakao je Mugoša.

Podsjetimo, Evropski savez čine Socijaldemokrate (SD), Socijaldemokratska partija i Liberalna partij. Savez je zvanično predstavljen početkom jula u Podgorici.

Komentarišući političku situaciju u Crnoj Gori, Mugoša ocjenjuje da je građanski karakter države ugrožen i da mu se čini da “polako klizimo ka etno-federalizaciji Crne Gore”.

- Nemam ništa protiv nacionalnih partija, ali Crna Gora je multietničko društvo i protiv loših uticaja ću se boriti koliko mogu - poručio je Mugoša.

Politika ga, kako tvrdi, nije promijenila, mada tu je, navodi, dosta uticalo porodično vaspitanje.

- Politička moć je neka vrsta afrodizijaka, pa se dešava da se političari odmah po dobijanju funkcija promijene. To kod mene nije slučaj. U politici sam šest godina pa me čak i kritikuju da sam preblag. Ipak, smatram da Crna Gora treba da postane ozbiljno političko društvo. Mislim da je trenutno stanje samo faza koju treba da prođemo - zaključio je Mugoša.

Izvor:DAN

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.