Bar: Mještani bez vode dva mjeseca u Jadranskoj ulici u Šušanju

Bar: Mještani bez vode dva mjeseca u Jadranskoj ulici u Šušanju

Mještani naselja Šušanj 2 u Jadranskoj ulici u Baru nemaju vode već dva mjeseca. Oni ističu da će se okupiti ispred zgrade barskog "Vodovoda" ukoliko njihov problem ne bude riješen vrlo brzo.

Kako kažu, nema kome se nisu žalili, više puta obraćali su se nadležnim u "Vodovodu", međutim, ističu da ih niko ne čuje.

- Sve je počelo u julu mjesecu, i naše muke ne prestaju a evo već je druga polovina avgusta. Dok mi nemamo vode ni ruke da operemo i nosimo sve na pranje po komšiluku gdje ko ima vode, neke naše komšije koje su niže od nas pune bazene, zalivaju bašte, peru prozore i troše vodu nemilice. Ostvarili smo kontakt i sa Regionalnim vodovodom, gdje su nam rekli da oni šalju "Vodovodu" određene količine vode, ali da ih "Vodovod" dalje raspoređuje - kažu mještani i dodaju:

- Imali smo kontakt i sa ljudima iz "Vodovoda", a oni su nam poručili da su u pitanju restrikcije, te da je kriva kiša jer nije odavno padala.

Ono što ih posebno iritira jeste to što u donjem dijelu naselja veliki stambeni objekti redovno pune svoje bazene.

- U tom dijelu naselja bez problema ima vode i za punjenje tih bazena, a mi nemamo pritiska ni da upalimo bojler ili mašinu. "Vodovod" pusti vodu jedno vrijeme, mi je dobijemo taj neki kratak period, ali je i tada ona jako slabog pritiska. Zamislite kako nam je na temperaturama od po 40 stepeni, a tu su djeca, pa onda stari, bolesni... I tako je prošlo dva mjeseca naših muka, i već je sve ovo postalo neizdrživo. Zato, ako se nešto ne promijeni u narednih par dana, mi ćemo se okupiti pred zgradom "Vodovoda", o čemu ćemo obavijestiti policiju - kažu mještani.

Izvršni direktor barskog "Vodovoda", Mladen Đuričić, kaže da je na ovom području slab pritisak, a potrošnja velika.

- Izvorišta su na minimumu, a kiše nema evo dva mjeseca. Iz Regionalnog uzimamo 170 l/s, a više nemaju ni oni da nam isporuče. Mještani u tom dijelu preko noći imaju bolji pritisak. Međutim, velika je suša.

Izvor:RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.