DPS Nikšić: Dok direktorica Agencije za projektovanje proganja zaposlene, poslovi se dodjeljuju firmama bez ikakvih tendera

DPS Nikšić: Dok direktorica Agencije za projektovanje proganja zaposlene, poslovi se dodjeljuju firmama bez ikakvih tendera

Dok direktorica Agencije za projektovanje i planiranje proganja zaposlene, poslovi se dodjeljuju firmama bez ikakvih tendera. Kao i sve što su do sad obećali predstavnici lokalne uprave ne umiju uraditi ili rade pogrešno, pa su tako za izradu projektne dokumentacije za pomenuti projekat angažovali firmu iz Kolašina, bez bilo kakvog tendera, iako postoji DOO Agencija za projektovanje i planiranje, čiji je većinski vlasnik Opština Nikšić, saopšteno je iz Opštinskog odbora DPS-a Nikšić.

Kako kažu, jedno od prvih obećanja aktuelne vlasti u Nikšiću, a koje nijesu uspjeli riješiti ni za tri i po godine je raskrsnica kod Osnovne škole ,,Mileva Lajović Lalatović”.

-Pitamo zašto se poslovi bez tendera daju privatnim firmama, dok u Agenciji postoji stručni i kompetentni inženjeri i zašto se zaobilazi postupak javnih nabavki, na kojem bi Agencija kroz konkurentnu ponudu mogla dobiti poslove za potrebe lokalne uprave. Moguće zbog toga što direktorica Agencije nema vremena, zbog progona neistomišljenika među zaposlenim, zbog neustavnog usvajanja akata i izrade nezakonitog Pravilnika o sistematizaciji, koji je pisan i dogovaran po nikšićkim lokalima, a koji čim je istaknut na oglasnoj tabli biva mijenjan. Koliko samo nestručnosti, neznanja i zlih namjera stoji iza svih postupaka u lokalnoj upravi svjedočimo svakog dana, a i tek ćemo. Ali ne zadugo. Brzo će izbori, nakon koji će ovi i ovakvi postati politička prošlost u gradu pod Trebjesom - navodi se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.