Džo Bajden sa suzama u očima održao oproštajni govor, Haris obećala pobjedu

Džo Bajden sa suzama u očima održao oproštajni govor, Haris obećala pobjedu

Američki predsjednik Džo Bajden održao je govor na nacionalnoj konvenciji Demokratske stranke u Čikagu na kojem će stranka potvrditi njegovu potpredsjednicu Kamalu Haris za kandidatkinju demokrata na predsjedničkim izborima u novembru.

Bajden je prije nekoliko sedmica odustao od trke protiv republikanca i bivšeg predsjednika Donalda Trampa nakon pritisaka i brige oko njegovog zdravlja i sposobnosti da još četiri godine obavlja predsjedničku dužnost.

Publika mu skandirala

Noćas je na demokratskoj konvenciji održao govor, a nakon što ga je publika dočekala ovacijama, Bajden je pustio suzu.

Bajden je rekao da nema zle krvi s njegove strane prema demokratima koji su zahtijevali da odustane od predsjedničke trke, dok je još jednom izrazio svoju podršku za Kamalu Haris.

"Sva ta priča o tome kako sam ljut na sve ljude koji su rekli da bih trebalo odstupiti - to nije istina", rekao je Bajden, dok je gomila skandirala "Volimo te Džo".

"Volim svoju zemlju više i moramo sačuvati našu demokraciju. Ameriko, volim vas", dodao je.

Haris obećala da će pobijediti Trumpa

U iznenadnom ranijem pojavljivanju na konvenciji, Haris je obećala je da će pobijediti republikanskog suparnika Donalda Trampa na izborima.

"Borimo se za svoje ideale i uvijek imajmo na umu da kada se borimo, pobjeđujemo", rekla je potpredsjednica SAD-a Haris u kratkom obraćanju, izazvavši oduševljenje publike.

Haris je odala počast aktuelnom predsjedniku SAD-a. "Džo, hvala ti na tvom istorijskom vođstvu, na tvom životnom služenju našoj naciji. Zauvijek smo ti zahvalni", poručila je.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.