Majka otete djevojčice putuje za Ameriku, iz UP još nisu odgovorili kako je dijete bez pasoša prešlo granicu
Foto: Primorski portal

Majka otete djevojčice putuje za Ameriku, iz UP još nisu odgovorili kako je dijete bez pasoša prešlo granicu

Američka državljanka Trejsi Šenon Lin (Tracy Shannon Lyn), čiju šestogodišnju kćerku Zinlea Rajan (Zynleea Ryan) je bez saglasnosti majke, biološki otac Tomas Holenbek (Thomas Hollenbeck) odveo iz Bara preko Tirane za Ameriku, danas putuje za SAD sa namjerom da u matičnoj državi pronađe svoje dijete, prenosi Primorski portal.

“Više puta sam od kada su Tomas i Zinlea stigli u Ameriku prije tri dana, pokušala telefonom da stupim u kontakt sa ocem moje djevojčice. Kada se javio rekao mi je da ga ne kontaktiram. Nije dozvolio da se čujem sa mojom kćerkom. Pokušale su i moje dvije starije kćerke ( Zinleine sestre po majci) koje žive u Americi da razgovaraju sa njim. Nije uspjelo. Danas putujem u SAD. U Americi ću nastaviti borbu za starateljstvo. Majka ne odustaje od djeteta koje je rodila. Jutros sam bila u Ambasadi SAD u Podgorici. U ambasadi su mi rekli da nemaju informacije o mojoj kćerki, kazala je za Primorski portal Trejsi Šenon Lin dodajući da se njen život, život njene porodice, pretvorio u noćnu moru poslednjih sedam dana.

Borba majke za starateljstvo neće biti laka jer, kako je navela, Tomas je sin šerifa u jednom američkom gradu.

Njen bivši nevjenčani suprug, otac djevojčice, je 13.avgusta ilegalno sa djetetom iz Crne Gore prešao u Albaniju. Prema navodima majke, dijete niije imalo pasoš. U Ambasadi SAD u Tirani su potvrdili da je otac aplicirao u američkoj ambasadi u Albaniji da se djetetu izda pasoš. To je uradio dan nakon što je odveo dijete bez saglasnosti majke.

U Ambasadi SAD u Tirani dijetetu je izdat pasoš. Prije četiri dana Tomas Holenbek je sa maloljetnom kćerkom iz Tirane otputovao preko Londona za SAD.

Tomas Holenbek, čovjek koga je policiji prijavila majka djevojčice Trejsi Šenon Li da je oteo njihovu maloljetnu ćerku u Crnoj Gori, duži vremenski period na društvenim mrežama dijeli informacije o sudskom sporu sa bivšom partnerkom.

Prema njegovim riječima, Trejsi Šenon Li je otela njihovu ćerku u Americi 2021. godine i odvela je u Crnu Goru.

Na GouFaundMi stranici, prije tri godine se navodi da je otac dobio puno starateljstvo u Americi i to u vrijeme kad su majka i dijete već bili u Crnoj Gori.

Nezakonito je otela majka i izvela iz zemlje u januaru 2021. godine moj prijatelj, Tomas Holenbek, je njen otac. On ima puno starateljstvo i od tada se bori za njen povratak. U Crnu Goru je otputovao u septembru 2021. godine…, navodi se, između ostalog, na stranici.

Sagovornica Primorskog portala, Trejsi Šenon Lin, ranije je navela da se iz SAD doselila u Bar jer je bila žrtva nasilja nevjenčanog supruga, oca maloljetne djevojčice.

U vrijeme kad se doselila u Crnu Goru u izvodu knjige rođenih Tomas Holenbek (Thomas Hollenbeck) nije bio upisan kao otac djeteta. To je, prema navodima Suda učinio kasnije.

Primorski portal je ranije pisao da je Osnovni sud u Baru tri puta, tokom nepune tri godine, odlučivao o predlogu za vraćanje maloljetnog dijeteta u Sjedinjene Američke Države koji je podnio otac. Dva puta Osnovni Sud u Baru nije presudio da se dijete vrati u SAD, treći put je odlučeno u korist oca. Međutim, ta presuda je u rukama sudija Višeg suda u Podgorici i još nije pravosnažna, potvrđeno je Primorskom portalu.

Poslednjih godina Tomas Holenbek je živio u Starom Baru gdje mu je majka djeteta prije sedam dana dovela dijete na nekoliko sati shodno sudskom rješenju.

Nakon što je majka 13.avgusta u 22 sata prijavila policiji da je otac odveo dijete bez njene saglasnosti, o navedenom događaju je upoznat NCB Interpol Podgorica. Takođe, o događaju su upoznati svi nacionalni centralni biroi Interpol-a. Sa događajem je upoznat dežurni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru.

Primorski portal još nije dobio odgovore upućene Upravi policije na kom graničnom prelazu između Crne Gore i Albanije, pod kojim imenom,na kraju kako je otac izveo maloletno dijete iz Crne Gore u Albaniju bez pasoša.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.