Bošnjačka stranka i DPS se

Bošnjačka stranka i DPS se "svađaju", a zajedno potpisuju koncesije...

Bošnjačka stranka u Bijelom Polju nastavlja sa politikom koja prisiljava Bošnjake u ovom gradu i okolini da se iseljavaju, navode u svom saopštenju za javnost iz bjelopoljskog opštinskog odbora Stranke pravde i pomirenja, navodeći saglasnost koju je Sekretarijat za ruralni i održivi razvoj ove opštine, sa kojom rukovodi i u kojem su upošljeni kadrovi iz BS-a, a istu potpisao njihov sekretar Armin Sijarić, gdje se odobrava porodičnoj kompaniji aktuelnog predsjednika Opštine Bijelog Polja Petra Smolovića, da u mjestu "Strmica" otvore kamenolom, čime će se ugroziti mjesta Srdjevac, Poda i Lozna, u kojima živi većina građani bošnjačke nacionalnosti!

Sve se ovo dešava nakon više protesta gradjana ovih mjesta, te ponašanje aktuelne vlasti jasno ukazuje da oni vode računa o ličnim I porodičnim interesima , a ne o gradjanima Bijelog Polja. Nejasno je zašto ovo aminuje SD I SDP koji su dio lokalne vlasti.

Očigledno da su pojedinci iz BS I DPS svjesni da će ubrzo doći do smjene vlasti, pa užurbano dijele kolač na štetu gradjana , jer  je lokalni parlament u krizi zbog sukoba oko izbora predsjednika Skupštine opštine Bijelo Polje.

Iz SPP-a postavljaju pitanje BS-u i DPS-u, da li navodnim političkim sukobima u tom gradu pokušavaju prikriti jednu u nizu štetnih odluka za mjesta koja su većinski naseljena Bošnjacima?


Iz Stranke pravde i pomirenja pozivaju sve građane bošnjačke nacionalnosti iz ovih mjesta, da zajedno sa svojim komšijama drugih nacionalnosti ustanu i zajednički organizuju odbranu ovih mjesta u skladu sa zakonom, jer ako sada ne odbranimo svoje domove, dovodimo u pitanje opstanak našeg naroda na tom području! 

A građani Bijelog Polja vrlo dobro znaju da oni koji pokušavaju predati naše domove i porodice su se već obezbijedili u Podgorici, navode u bjelopoljskom opštinskom odboru SPP-a!

Admir Camić, predsjednik OO Stranke pravde i pomirenja Bijelo Polje

image0

 

image1

image2

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.