Zelenski: Ukrajini potrebna zamrznuta ruska imovina za pravu pomoć u odbrani

Zelenski: Ukrajini potrebna zamrznuta ruska imovina za pravu pomoć u odbrani

Ukrajini je potrebna ruska imovina zaplijenjena na Zapadu za pravu pomoć u odbrani od Rusije, rekao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.

Anadolija podsjeća da su se u junu lideri Grupe sedam dogovorili oko plana da se Ukrajini pozajmi oko 50 milijardi USD do kraja godine koristeći kamate zarađene na profit od oko 300 milijardi USD zamrznute suvjerene ruske imovine.

Ruski predsjednik Vladimir Putin osudio je odluku kao "krađu" i kazao da neće proći nekažnjeno.

On je rekao da bi svako mogao biti sljedeći u redu za eksproprijaciju Sjedinjenih Američkih Država i Zapada.

Zelenski je kazao da je Ukrajini potreban pravi mehanizam.

"Potrebni su nam prihodi od imovine agresora da bismo radili na stvarnoj odbrani od agresora”, rekao je Zelenski u videoobraćanju u srijedu.

On je rekao da su potrebne odluke, navodeći da razgovori o tom pitanju traju predugo.

Zelenski tvrdi da je važno da partneri ispune svoje obaveze u vezi sa podrškom u odbrani, opisujući to kao "osnovno" za odbranu Ukrajine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.