Rakočević: Evropa sad 2 neće podići standard, Podgoričani će kazniti vladajuću većinu

Rakočević: Evropa sad 2 neće podići standard, Podgoričani će kazniti vladajuću većinu

„Evropa sad 2” neće dovesti do poboljšanja standarda građana, a parlamentarnu većinu zajedno drži samo raspodjela funkcija i zbog toga će biti kažnjeni od strane građana Podgorice, poručio je poslanik Demokratske partije socijalista Nikola Rakočević.

On je za  Adria Televiziju kazao da je nova parlamentarna većina nestabilna, te da je jedini kohezivni faktor ustvari raspodjela fotelja i funkcija po dubini, kako bi se prigrabila finansijska korist i razgradio građanski karakter Crne Gore.
- Aktuelna politička situacija u Crnoj Gori je vrlo nestabilna i to je potpuno jasno svakom ko objektivno sagledava ukupne prilike u Crnoj Gori. Mislim da ne samo da je nestabilna nego je neodrživa. Dakle, sastavilo se niz heterogenih političkih subjekata, koji nemaju ništa ni programsko ni ideološko, samo da bi se namirivali, trgovali funkcijama, foteljama, sve sa ciljem da naravno jedni razgrade karakter Crne Gore što im je namjera poslednjih nekoliko decenija, a drugi novopečeni politički subjekti i njiovi lideri i predstavnici da iskoriste taj ukupni politički metež da uspiju da ućare neki posao i da obezbijede za sebe neku finansijsku korist - kazao je Rakočević.

On smatra da bi za Crnu Goru i njene građane najbolje bilo da što prije ide na izbore, a prema njegovim navodima prvi pokazatelj kraha aktuelne vladajuće većine biće izbori u Podgorici.
- Najprije očekujem da će građani kazniti one koji su bili na vlasti u Glavnom gradu, jer je komunalna infrastruktura u Podgorici, stanje kulture, stanje sporta u nikad gorem položaju i stanju. Očekujem da će građani Podgorice ostaviti u manjini političke partije koje na državnom nivou čine vlast. Ukoliko se to desi, da političke partije koje su u vladi budu u manjini u Glavnom gradu to će biti potpuno jasan signal da je vrijeme za vanredne parlamentarne izbore- rekao je on.
Kada je riječ o usvajanju najavljenog programa „Evropa sad 2” Rakočević ističe da će se DPS odnijeti veoma odgovorno prema tom pitanju, te da će glasati samo za ono što je od ekonomskog i društvenog značaja za građane.
Rakočević kaže da je najavljeni program neodrživ, da neće dovesti do povećanja životnog standarda, ali da će dovesti do novog rasta cijena.
Skupština će krajem ovog mjeseca raspravljati o izmjenama i dopunama zakona koji bi trebali da dovedu do realizacije programa „Evropa sad 2”.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.