Holandski premijer zabranio mobilne telefone na sastancima vlade
Dik Šuf, Foto: Shutterstock

Holandski premijer zabranio mobilne telefone na sastancima vlade

Novi holandski premijer Dik Šuf zabranio je mobilne telefone na nedjeljnim sastancima svog kabineta u potezu koji ima za cilj da smanji rizik od digitalnog prisluškivanja.

"Prijetnja od špijunaže je vanvremenska. Elektronski uređaji, telefon, iPad, sve su to mali mikrofoni, a strane zemlje su zainteresovane za donošenje odluka u Holandiji i to želimo da spriječimo. To je vrlo jednostavna mjera, svi telefoni idu u sef", rekao je Šuf.

Telefoni nisu bili zabranjeni za vrijeme njegovog prethodnika, Marka Ruta, koji je napustio holandsku politiku nakon opštih izbora u novembru na kojima je pobijedila radikalna desna Partija slobode koju je predvodio Gert Vilders.

Šuf, čija je tehnokratska vlada stupila na dužnost u julu, rekao je da ima drugačiji pristup zasnovan na svom ranijem poslu kao šef obavještajne službe.

- Možda imam malo više iskustva sa takvim stvarima. Za mene je to bila sasvim prirodna mjera. Svi članovi kabineta odmah su se složili - dodao je premijer.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.