Milatović: Vladu interesuje samo mišljenje kripto zajednice
Jakov Milatović

"CBCG problematizovala Zakon o razvojnoj banci"

Milatović: Vladu interesuje samo mišljenje kripto zajednice

Centralna banka Crne Gore je u svom mišljenju problematizovala Zakon o razvojnoj banci, napisao je na društvenoj mreži X predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.

"Vladu nažalost ne interesuje mišljenje relevantnih institucija. Samo kripto zajednice", naveo je Milatović. 

Predsjednik je prije par dana vratio parlamentu na ponovno odlučivanje Zakon o razvojnoj banci Crne Gore, koji je Skupština donijela na sjednici održanoj 17. avgusta 2024. godine.

U obrazloženju konstatuje da usvojeni Zakon predviđa uspostavljanje nove institucije, Razvojne banke Crne Gore, čije će se osnivanje izvršiti transformacijom Investiciono razvojnog fonda, te da je postojanje takve institucije praksa zemalja, kako Evropske unije, tako i regiona.

Dodaje da bi njeno osnivanje predstavljalo korak ka unapređenju institucionalnog okvira u oblasti finansiranja i podrške privredi i da je, imajući u vidu navedeno, predlog za osnivanje Razvojne banke jedan od koraka ka tom cilju.

“Taj Zakon je još jedan u nizu onih koji su Skupštini predloženi za razmatranje bez prethodno obavljenog procesa javne rasprave”, naveo je ranije Milatović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.