Talentovana gimnastičarka (23) stradala nakon pada s 80 metara, snimala je fotografiju

Talentovana gimnastičarka (23) stradala nakon pada s 80 metara, snimala je fotografiju

Talentovana češka gimnastičarka Natalie Stichova (23) stradala je nakon pada s visine od 80 metara nadomak dvorca Neuschwanstein u Njemačkoj. Tragična smrt potresla je češki sport nakon što je talentovana Stichova, poznata gimnastičarka u svojoj zemlji, stradala tokom pokušaja da napravi fotografiju na vrhu dvorca.

Vrlo aktivna na društvenim mrežama, Natalie je često objavljivala fotografije kako uživa u prirodi, a sada ju je snimanje jedne takve koštalo života.

Stichova je pala s visine od 80 metara na planini Tegelberg, gdje je stigla kako bi vidjela čuveni njemački dvorac Neuschwanstein.

Prema riječima njenih prijatelja, ova talentovana gimnastičarka previše se približila rubu planine dok je pokušavala snimiti željenu fotografiju ispred dvorca i tom prilikom izgubila je ravnotežu. S njom su u trenutku nesreće bile dvije prijateljice i dečko David.

Nesreća se dogodila 15. augusta, ali je Natalie danima bila u kritičnom stanju u bolnici gdje je prevezena odmah nakon tragičnog događaja. Nažalost, porodica je bila primorana prekinuti održavanje mlade gimnastičarke u životu zbog nepovratnog oštećenja mozga, a vijest o smrti su potvrdili iz njenog kluba Sokol Pribram.

Natalie je bila poznata sportska zvijezda u svojoj zemlji i aktivna korisnica društvenih mreža. Često je dijelila fotografije koje je snimila na planinskim vrhovima. Nedavno je počela trenirati i mlade sportaše.

Izvor:Klix.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.