U Sidneju zabilježen najtopliji dan u avgustu u poslednjih sedam godina
FOTO: UGC

U Sidneju zabilježen najtopliji dan u avgustu u poslednjih sedam godina

U Sidneju u Australiji, gdje je trenutno zima, zabilježen je najtopliji dan u avgustu u poslednjih sedam godina.

Termometri su pokazivali 28,1 stepen.

Australijski meteorološki biro (BOM) objavio je da je temperatura u Sidneju „išla znatno iznad prosjeka za avgust“ sa 28,1 stepen, što ga čini „najtoplijim avgustovskim danom u poslednjih sedam godina“.

Meteorolozi su upozorili građane na opasnost od požara zbog vjetrovitih i vrućih vremenskih prilika u regionu.

-Morate biti spremni tokom cijele godine. Požari su neselektivni- rekao je Viktorija Kvested, portparol vatrogasne službe Novog Južnog Velsa.

Prema podacima BOM-a, najtopliji avgustovski dan ikada zabilježen je 1995. godine i tada je u Sidneju izmjerena temperatura od 31,3 stepena.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.