Nedović: Svi koji sumnjaju u PES i Spajića, bujrum kod tužioca

Nedović: Svi koji sumnjaju u PES i Spajića, bujrum kod tužioca

Poslanica Pokreta Evropa sad Jelena Nedović kaže da ta stranka nudi građanima Crne Gore realan program koji će omogućiti povećanje zarada svima, a onda i znatno bolji standard. Kako je istakla, oni koji stalno izmišljaju afere i unose sumnje znaju na kojoj je adresi tužilaštvo, pa neka prijave.

Nedović je u razgovoru za "Dan" kazala da politički protivnici PES-a samo pokušavaju da naprave loš ambijent kroz spinove, tvitove i neke izmišljene priče.

– Bujrum, ako imate nešto protiv PES-a i Milojka Spajića, znate gdje je adresa tužilaštva – poručila je Nedović.

Ona smatra da je ambijent za realizaciju projekta "Evropa sad 2" dobar jer to podržava većina građana, koji će primiti oktobarsku platu sa uvećanjem koje donosi ES2.

– Znam da su u državnoj upravi u kancelarijama slavili oni koji će sa 450 eura dobiti platu od 600 eura. Znam da su slavili i oni širim Crne Gore koje poslodavci drže na minimalcu od 450 eura, koji je, ni to da ne zaboravimo, obezbijedio program "Evropa sad 1", jer su prije toga bili na minimalcu od 222 eura. U kontaktu sa građanima koji će direktno osjetiti ovo povećanje nema loše atmosfere, a to je najvažnije – ističe Nedović.

Ona podsjeća da će svima u Crnoj Gori biti povećane plate.

– U prosjeku od 38 do 138 eura. Malo li je? Eto da se plati račun za struju. Ne smijemo da zaboravimo da je trend povećanja zarada u Crnoj Gori donio Pokret Evropa sad, tačnije Milojko Spajić kao ministar finansija u 42. Vladi Crne Gore. Sjetimo se penzija, povećanja od 450 eura. Pa hajde da pitamo moje komšije iz Bistrice kod Bijelog Polja koji su sa 200 eura penzije stigli do 450 eura. Da vidite šta će da nam kažu. Ko god pročita Fiskalnu strategiju vidjeće da je "Evropa sad 2" odličan program koji odgovara i poslodavcima i zaposlenima – kaže poslanica Pokreta Evropa sad.

Ona postavlja pitanje ko je došao u Crnu Goru sa ovim programom i je li ovo prvi put da naši građani pričaju o ekonomiji i platama.

– Jeste. Je li ovo jedina politička partija koja se nametnula programom? Jeste. Šta to drugi nude ? Kakav ekonomski program? Kakvu reformu? Svi pričaju o nekom programu koji govori o Crnoj Gori u Evropskoj uniji. Pa to svaka politička partija ima u svom programu, ali nijedna ne nudi veći standard građana. Ponavljam, PES ima realan program. Program koji će biti ispunjen i koji će Vlada do kraja svog mandata i sprovesti – naglašava Nedović.

Ona tvrdi da PES u svom djelovanju ne obraća pažnju na to ko kojoj političkoj partiji pripada.

– Od samog početka vodimo politiku istih aršina prema svim građanima Crne Gore. Nije potrebno da ih prepoznaju teren ili članske karte neke partije. PES diže plate i penzije svima i gradi puteve za sve građane Crne Gore. Sve radimo da mladi ostanu tu. Dokaz? Pa evo, pripravnička plata po programu stručnog osposobljavanja bila je 230 eura, programom "ES 1" digli smo je na 450, a sada na 700. Je li to malo povećanje? Nije. Dalje, kad su poslednji put građene i renovirane bolnice, škole i vrtići? Pa ova vlada najviše ulaže u to. Postali smo gradilište dobrih stvari – zaključuje Nedović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.