Emanuel Makron stigao u Beograd, dočekao ga Aleksandar Vučić

Emanuel Makron stigao u Beograd, dočekao ga Aleksandar Vučić

Predsjednik Francuske Emanuel Makron stigao je u dvodnevnu posjetu Srbiji. Dočekao ga je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Avion sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, u pratnji "migova 29" Vojske Srbije, sletio je u Beograd. Na aerodromu "Nikola Tesla" dočekao ga je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Poslije dočeka na aerodromu, uslijedila je ceremonija svečanog dočeka ispred Palate "Srbija" sa vojnim počastima.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na Instagramu fotografije dolaska francuskog predstavnika Emanuela Makrona u Beograd.

- Dobro nam došli, dragi prijatelju! Značaj Vaše posjete za nas je nemjerljiv u političkom i ekonomskom smislu, a nadam se da ćemo, kao zemlja i narod, znati da uzvratimo i poštovanje i pažnju koju Vi pokazujete prema našoj Srbiji. Pred nama su novi koraci kojima ćemo proširiti naše partnerstvo i ojačati tradicionalno dobre odnose naše dvije zemlje i dva naroda. Živjelo prijateljstvo Srbije i Francuske! - naveo je Vučić u objavi na Instagram profil "buducnostsrbijeav".

Sastanak predsjednika Aleksandra Vučića i Emanuela Makrona biće u 18.45. Potom će od 19.40 uslijediti ceremonija razmjene potpisanih bilateralnih dokumenata u prisustvu dvojice predsjednika u sali Jugoslavija u "Palati Srbija".

Dvojica predsednika obratiće se medijima u 19.45 časova.

Drugog dana posete, Makron će otići u Novi Sad gde će posetiti Galeriju Matice srpske i obići nove postavke.

Izvor:DAN

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.