Putnici krstarenja oko svijeta već tri mjeseca nisu napustili Belfast

ZBOG PROBLEMA S KORMILOM

Putnici krstarenja oko svijeta već tri mjeseca nisu napustili Belfast

Putnici koji su uplatili trogodišnje krstarenje oko svijeta "zaglavljeni" su u Belfastu već tri mjeseca te je ovaj grad praktično postao njihov dom. Kruzer Odyssey, kojim upravlja kompanija Villa Vie Residences, stigao je na Queens's Island u Belfastu u Sjevernoj Irskoj kako bi se opremio prije nego krene na prvu dionicu trogodišnjeg krstarenja. Iako je trebao isploviti 30. maja, kruzer je još uvijek na istom mjestu zbog problema s kormilom i prijenosom.

Među putnicima je Holly Hennessey s Floride, kojoj je Belfast praktično postao dom. Društvo joj u kabini pravi mačak Captain. Ona kao i ostali putnici dan može provoditi na kruzeru, no navečer ga mora napustiti.

"Tokom dana možemo boraviti na kruzeru, šatlovi su osigurani. Možemo jesti, gledati filmove i zabavljati se, raditi sve ono što je predviđeno tokom krstarenja", rekla je ona.

Iako uživa u pogledu, često kišno vrijeme je za nju priličan šok.

"Nikad u životu toliko često nisam morala koristiti kišobran, nosim kabanicu gdje god krenem", dodala je Hennessey.

Putnici su dobili mogućnost da otkupe kabinu umjesto da plaćaju dnevnu cijenu za svoju sobu kao u tradicionalnom hotelu. To im omogućava da ostanu na kruzeru i nakon prve ture.

"Želim ostati koliko god je to moguće. Uvijek sam željela živjeti na brodu, to je ostvarenje mog sna", poručila je Amerikanka.

Cijena kabine se kreće od 99.999 do 899.000 dolara. Njena kabina ima veliki krevet, mali prostor za boravak i balkon.

Organizatori kruzera tvrde da čine sve kako bi "smanjili napetost" putnika te planiraju različita putovanja i druga krstarenja ili ih smještaju u hotele. Angela i Stephen Theriac su to iskoristili te su već putovali u Španiju, Englesku i na Grenland.

Ipak, kruzer bi trebao isploviti do kraja naredne sedmice.

Izvor:Klix.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.