IDF: Ubijena dva napadača na Zapadnoj obali; šesnaest poginulih u napadu na Kan Junis i Džabaliju

IDF: Ubijena dva napadača na Zapadnoj obali; šesnaest poginulih u napadu na Kan Junis i Džabaliju

Sukob Izraela i Hamasa – 330. dan. Izraelske vlasti odlučile da trupe IDF ostanu u Filadelfijskom koridoru, na 14 kilometara dugom pograničnom području između Pojasa Gaze i Egipta. Šesnaest Palestinaca poginulo je u napadu izraelskih snaga na Kan Junis i kamp Džabalija.

IDF: Ubijena dva napadača na Zapadnoj obali

Izraelska vojska saopštila je da su njene snage "u odvojenim incidentima ubile dvije osobe na okupiranoj Zapadnoj obali, nakon što se jedan infiltrirao u izraelska.

Izraelski bezbjednosni kabinet glasao je da izraelske trupe ostanu u Filadelfijskom koridoru, odnosno na 14 kilometara dugom pograničnom području između Pojasa Gaze i Egipta, u okviru sporazuma o prekidu vatre u palestinskoj enklavi i oslobađanju talaca koje drži Hamas, čime je podržao stav premijera Netanjahua o tom pitanju

Šesnaest Palestinaca poginulo je u napadu izraelskih snaga na Kan Junis i kamp Džabalija.

Oružano krilo Hamasa saopštilo je da je komandant te militantne grupe u Dženinu Visam Hazem ubijen u vazdušnom napadu nakon sukoba sa izraelskim snagama u tom gradu na okupiranoj Zapadnoj obali.

Međunarodna nevladina organizacija za zaštitu prava deteta "Defence for Children International" istakla je da je petoro djece ubijeno na Zapadnoj obali ove nedjelje i pozvala na uvođenje embarga na oružje Izraelu.

Izraleska odbrambene snage saopštile su da su izvele raketni napad na mete Hezbolaha na jugu Libana, pogodivši nekoliko raketnih bacača koje koristi ta proiranska grupa.

Izvor:Agencije

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.