Jelena i Sara se u Segedinu osjećaju kao kod kuće: Mlade Crnogorke već su skrenule pažnju i pokazale talenat

Jelena i Sara se u Segedinu osjećaju kao kod kuće: Mlade Crnogorke već su skrenule pažnju i pokazale talenat

Naše mlade fudbalerke Jelena Petrović (21) i Sara Simonović (20) ovog ljeta su napravile krupne korake u karijeri.

Jelena iz Breznice, a Sara iz kragujevačkog Radničkog došle su u Sent Mihalji, mađarski klub iz Segedina, gdje ih je sačekala saigračica iz nacionalnog tima, golmanka Anastasija Krstović.

 

I odmah su skrenule pažnju, a u razgovoru za zvanični sajt klua kazale su da su ih djevojke sjajno prihvatile, da su već našle nove prijateljice, da uživaju u fudbalu i Segedinu.

 

„Sjajno se osjećam u Segedinu, već sam stekla nove prijateljica. Šta god da tražimo od kluba, to i dobijemo, tretiraju nas sa ljubavlju, zaista je kao da smo kod kuće. Saigračice su jako prijatne, a i dobre igračice, dok je liga teška i jaka, tako da su moja dosadašnja iskustva apsolutno pozitivna“, počela je Jelena Petrović.

 

„Grad je veliki i ijlep, okruženje je prijatno, a takođe mislim da imamo dobar tim. Srećna sam što sam ovdje, smatram da je odluka da potpišem ugovor sa Sent Mihalijem odlična“, dodala je Sara Simonović. Kako smo od njih saznali, oni se trude da istraže Segedin koliko god mogu.

 

Jelena već ima omiljeno mjesto, Cafe Saint, dok je Sara fascinirana udobnim centrom grada.

 

Odlično su počele sezonu i dale važan doprinos pobjedi na startu nad Honvedom u gostima 2:1, ali su u drugoj rundi, kao i cijeli tim, zakazale i nisu mogle da spriječe poraz Sent Mihaljija od Pečuja kod kuće 3:0.

 

Klupski sajt opisuje Jelenu kao “munjevitog napadača”, a Saru kao “univerzalnu i borbenu” veznu igračicu.

 

Obje su istakle da je mađarski šampionat kvalitetniji i ujednačeniji od crnogorske ili srpske lige, tako da mogu dosta da napreduju.

„Provela sam tri godine u Breznici, osvajale smo titule, igrale smo kvalifikacije za LŠ, ali vidim da je prvenstvo Mađarske drugačiji nivo, igračice su jače i brže. Verujem u sebe, sigurna sam da će sezona će proći dobro“, rekla je Jelena Petrović.

Sara Simonović takođe smatra da je u mađarskoj ligi neophodno igrati fudbal odlučnije, snažnije i brže nego u srpskoj, a obje ističu da su veoma zadovoljne stručnim radom u Sent Mihaljiju.

„Ranije sam razgovarala sa golmankom Anom Krstović o Segedinu i ona je rekla veoma dobre stvari o klubu i trenerima i bila je potpuno u pravu. Imamo zanimljive i dobre treninge, na kojima možemo dobro da se pripremimo za sezonu i utakmice“, istakla je Sara Simonović.

Jelena Petrović je naljpepše to što se sve vježbe rade sa loptom.

„Za mene su treninzi mnogo atraktivniji jer sve radimo sa loptom. S vremena na vrijeme ima mnogo novih i zanimljivih zadataka, tako da treninzi ne postaju monotoni“, objasnila je.

Ne smeta im ni to što je trenutno velika konkurencija u timu, sastav je širok i mlad, a za mjesto u startnih jedanaest moraju da se bore.

„Posebno volim kada je u timu mnogo napadača i krilnih igračica, treninzi su teži i uzbudljiviji, a moramo da se borimo da bismo igrale“, rekla je Jelena Petrović.

„Konkurencija me samo podstiče da radim više. Morate stalno da se dokazujete, morate biti motivisani, jedino tako možete postati bolje fudbalerke“, naglasila je Sara Simonović.

Sanjaju o utakmici Crna Gora – Mađarska

I Jelena i Sara su uvjerene da će izboriti mjesto u reprezentaciji Crne Gore i u narednom periodu.

Nije tajna da žele da budu dio tima u oktobru na utakmici baraža za Evropsko prvenstvo protiv Finske. „Imamo jake igračice u dobrim ligama, tako da s pravom možemo da se nadamo da ćemo imati šansu u ovom važnom okršaju. Naš cilj je jasan, želimo da napredujemo i naravno želimo da doprinesemo tome. To bi moglo da bude veoma važno iskustvo za naše dalje karijere“, izjavila je Sara Simonović, dok je Jelena Petrović dodala da želi definitivno želi da postigne gol protiv Finske.

“Poslije mogu da dođu i Mađarice“, na kraju su uz osmjeh prokomentarisale Jelena i Sara.

Ukoliko iznenadi Finsku, Crna Gora bi u narednoj rundi mogla da se sastane sa Mađarskom, koja u prvom kolu igra dvomeč protiv Škotske.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.