Policija pokrenula akciju “Tablica”

Policija pokrenula akciju “Tablica”

Uprava policije je, kroz analitičko praćenje stanja u oblasti bezbjednosti drumskog saobraćaja, utvrdila porast broja vozila koja učestvuju u saobraćaju bez registarskih oznaka, odnosno sa nepropisnim brojem registarskih oznaka.

“Konkretno, primijećeno je da neka vozila nemaju nijednu registarsku oznaku, da imaju samo jednu umjesto dvije registarske oznake, ili dvije umjesto tri u slučaju kombinacije vučnog i vučenog vozila”, navode iz policije.

Shodno tome, Uprava policije pokrenula je nacionalnu akciju pojačane kontrole saobraćaja – „Tablica“ koja će imati stalni karakter.

“Primarni cilj ove akcije je unapređenje stanja bezbjednosti u drumskom saobraćaju, sa posebnim fokusom na vozače koji upravljaju vozilima bez istaknutih registarskih oznaka, vozilima sa nepropisnim brojem oznaka, neregistrovanim vozilima, kao i vozilima kojima je istekla važnost saobraćajne dozvole”, objašnjavaju iz UP.

Uočeno je da u saobraćaju često učestvuju vozila koja posjeduju samo osnovnu polisu osiguranja i zapisnik o izvršenom tehničkom pregledu vozila, što je u suprotnosti sa Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

Stoga, podsjećaju i upozoravaju da vozač ne može upravljati vozilom na osnovu pomenute dokumentacije, već isključivo na osnovu važeće saobraćajne dozvole ili potvrde o podnesenom zahtjevu za registraciju vozila, koju izdaje Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Uprava policije još jednom apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i na taj način doprinesu, kako svojoj ličnoj, tako i bezbjednosti svih drugih učesnika u saobraćaju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.