LP: Neko ko nije član ne može ni napustiti partiju, stvarne motive pokazaće vrijeme

LP: Neko ko nije član ne može ni napustiti partiju, stvarne motive pokazaće vrijeme

Neko ko nije član ne može ni napustiti partiju, stvarne motive pokazaće vrijeme a Evropski savez je platforma zajedništva za Crnu Goru, kazali su iz Liberalne partije (LP) u reagovanju na navode doskorašnjih članova te stranke.

Naime iz LP-a su se oglasili nakon što je 12 članova iz Podgorice napustilo tu partiju.

“Liberalna partija (LP) maksimalno je posvećena kampanji Evropskog saveza za izbore u Podgorici i Kotoru, pa želimo samo kratko radi javnosti reagovati na današnju informaciju 12 „članova” koji su “napustili” Liberalnu partiju iako zapravo nijesu ni bili punopravni članovi LP. „Članova” jer potpisnici informacije o napuštanju LP nisu ispunili svoju obavezu o reevidenciji i obnovi članstva, a koju je Glavni odbor donio još na sjednici u julu prošle godine, tako da danas i nijesu članovi niti se nalaze u evidenciji reevidentiranih članova, koja je jedini pokazatelj pripadnosti partiji. U periodu sada već više od godinu dana, od prošlogodišnjeg Izborne konferencije članovi nisu učestvovali u radu Predsjedništva i Glavnog odbora i nisu željeli učestvovati u kreiranju Evropskog saveza kao nove nadstranačke platforme koja traži novi pristup i u vremenu opšte dezintegracije okuplja zdrave građanske proevropske i državotvorne političke i nepolitičke strukture””, kazali su iz LP-a u reagovanju dostavljenom medijima.

U partiji pretpostavljaju da je uspjeh rukovodstva LP na čelu sa Vatroslavom Belanom i odlična reakcija građanki i građana na formiranje Evropskog saveza “problematičano”, ali, kako kažu, “što da radimo, mi moramo graditi dalje”.

“Liberali moraju biti kreatori i graditelji a ne pasivni posmatrači ili destruktivci. Znamo, nekima to nije lako, naviklo se puno lagodnije i lakše do mandata i kasnije pozicija. U tome se krije suština „trulih kompromisa” i „zanemarivanju interesa partije”. Dodatno o pozadini ovakvog istupa na početku kampanje u Podgorici i dodatnim stvarnim motivima nećemo sada, jer će se vjerovatno samo pokazati u narednom periodu”, dodaju iz LP-a.

Liberalna partija, kako su podsjetili, se u godinu dana od Izborne konferencije konsolidovala u izazovnim okolnostima vanparlamentarnog života te sa partnerima iz SD, SDP i nestranačkim ličnostima formirala Evropski savez.

“Predate su sjajne liste u Podgorici i Kotoru i temelj smo najperspektivnije političke platforme u Crnoj Gori. Sve to bez zere pomoći potpisnika jutrošnjeg „napuštanja” LP, naprotiv, tako da je formalizovano samo ono što je davna realnost koja je možda morala biti konstatovana u prethodnim godinama, ali kako za odlaganje dobrih stvari u Crnoj Gori nemamo više vremena za gubljenje, neka se konstatuje sada pod novim rukovodstvom LP. Uvjereni smo, a to se pokazuje i na terenu, u svaki svoj potez i stratešku odluku, a za to imamo potvrde kroz jednoglasne odluke Glavnog odbora i u sinergiji, atmosferi i energiji koja je prisutna u Evropskom savezu”, naglasili su iz LP-a.

Zato, navode oni, idemo da radimo i koncentrišemo se na pobjedničku kampanju za Podgoricu za primjer i da zasja Kotor!

“To je trenutno najpotrebnije Crnoj Gori i njenim građanima”, zaključuju u reagovanju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.