Lavrov: Durov bio previše slobodan u vođenju Telegrama, to ga je koštalo

Lavrov: Durov bio previše slobodan u vođenju Telegrama, to ga je koštalo

Osnivač Telegrama Pavel Durov bio je suviše slobodan u svom pristupu vođenju te društvene mreže, i to ga je koštalo, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Francuski tužioci pustili su Durova iz pritvora nakon što je četiri dana ispitivan zbog navoda da se ta aplikacija za razmjenu poruka koristi za nezakonite aktivnosti poput dijeljenja fotografija seksualnog zlostavljanja djece, trgovine drogom i prevara.

Durov je priveden u subotu na aerodromu Le Burže u blizini Pariza, u sklopu sudske istrage koja je pokrenuta prošlog mjeseca i odnosi se na 12 navodnih krivičnih djela.

Njegov advokat je rekao da je apsurdno sugerisati da on treba da bude odgovoran za bilo kakve zločine počinjene na aplikaciji, koja ima gotovo milijardu korisnika i koja je veoma popularna u Rusiji, Ukrajini i drugim zemljama bivšeg Sovjetskog Saveza, prenosi Rojters.

Lavrov je, u govoru studentima na elitnom moskovskom univerzitetu MGIMO koji vodi Ministarstvo spoljnih poslova, ponovio stav Kremlja da je istraga o Durovu dio šire političke igre Zapada protiv Rusije.

„Pavel Durov je bio previše slobodan. Nije slušao zapadnjačke savete o moderiranju svoje zamisli“, rekao je Lavrov.

Ruske vlasti međutim su godinama vršile pritisak na Durova i njegove tehnološke proizvode.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.